ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Ποια κλείνουν σε Ιταλία, Γαλλία και Νορβηγία

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Ποια κλείνουν σε Ιταλία, Γαλλία και Νορβηγία
AP Photo/Emilio Morenatti

Λουκέτο βάζουν, το ένα μετά το άλλο, τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Στην Ιταλία, το αεροδρόμιο της Ρώμης Τσιαμπίνο, που εξυπηρετεί κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, θα κλείσει από αύριο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού ενώ εκείνο του Φιουμιτσίνο, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς πτήσεις, θα περιορίσει την δραστηριότητά του από την Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία του.

Στη Γαλλία, η εταιρεία ADP, η οποία διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Ορλί και Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ότι πιθανόν να κλείσει έναν από τους τρεις τερματικούς του Ρουασί για να μειώσει το κόστος καθώς σημειώνεται πτώση στις αεροπορικές μετακινήσεις εξαιτίας του ιού, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

H Νορβηγία εξετάζει αν θα κλείσει αρκετά αεροδρόμιά της στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του ιού, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Avinor μέσω του δημόσιου σταθμού NRK. Στο αεροδρόμιο του Όσλο, το μεγαλύτερο της χώρας, θα κλείσει ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης, είπε ο επικεφαλής της Avinor Νταγκ Φαλκ-Πέτερσεν.

Οι περιορισμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στα ταξίδια από την Ευρώπη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε χθες σαρωτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τα ταξίδια από 26 ευρωπαϊκές χώρες προς τις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενες πιέσεις για να λάβει μέτρα απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ακολουθούν λεπτομέρειες για τους περιορισμούς στα ταξίδια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του Λευκού Οίκου:

  • Οι περιορισμοί θα διαρκέσουν 30 ημέρες και θα τεθούν σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Παρασκευής.
  • Αφορούν ξένους υπηκόους που βρέθηκαν στην περιοχή Σένγκεν -26 χώρες στην Ευρώπη- τις τελευταίες 14 ημέρες.
  • Οι χώρες της περιοχής Σένγκεν είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.
  • Οι περιορισμοί δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.
  • Εξαιρούνται οι Αμερικανοί υπήκοοι και οι μόνιμοι κάτοικοι. Θα τους δοθούν οδηγίες να κατευθυνθούν σε περιορισμένο αριθμό αεροδρομίων όπου θα μπορούν να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ