ΚΟΣΜΟΣ

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτά είναι τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους - Τι αναφέρει η επίσημη έκθεση

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτά είναι τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους - Τι αναφέρει η επίσημη έκθεση
ΑΡ

Το αεροπορικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκε ο Εμιλιάνο Σάλα, προκλήθηκε αφού ο πιλότος έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί ενώ πετούσε πολύ ψηλά, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της επίσημης έρευνας που διεξήχθη.

Ο 28χρονος, Σάλα, κατευθυνόταν από την Ναντ προς την Ουαλία, προκειμένου να έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα της Premier League, Κάρντιφ. Ξαφνικά το μικρό αεροπλάνο που επέβαινε χάθηκε από τα ραντάρ στη Μάγχη.

«Ο χειριστής έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους στη διάρκεια της πορείας του», ανακοίνωσε η υπηρεσία που ερευνά τα εναέρια ατυχήματα και πρόσθεσε: «Ο πιλότος πιθανότητα επηρεάστηκε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα».

Σύμφωνα με την έκθεση ο πιλότος δεν είχε ολοκληρώσει τη νυχτερινή του εκπαίδευση και η άδεια που είχε δεν του επέτρεπε να πληρώνεται για να μεταφέρει επιβάτες, αποφάνθηκε η AAIB (Τομέας Ερευνών Αεροπορικών Ατυχημάτων).

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές τέτοιου είδους πτήσεις συνηθίζονται, παρότι απαγορεύονται, στον κόσμο των σπορ, της ψυχαγωγίας και των επιχειρήσεων.

Ο πιλότος, όπως αναφέρει το πόρισμα, φέρεται να άκουσε μία έκρηξη κατά τη διάρκεια της πτήσης και αντιλήφθηκε ομίχλη, όμως πιθανότατα λόγω πίεσης δεν γύρισε πίσω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ