Κορωνοϊός: Στους 50 οι νεκροί στις ΗΠΑ - Έκανε το τεστ και ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, μέχρι στιγμής.
Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.
Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις».
Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».
Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Άντονι Φάουτσι (Anthony Fauci) δήλωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 2.226 κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά η επιδημία δεν έχει ακόμη φθάσει στην κορύφωσή της.
Σημειώνεται πως ο Τραμπ κήρυξε την Παρασκευή τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδεσμεύσει 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμιση του ιού. Θα χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέων νοσοκομείων και η έρευνα για θεραπεία.
Ποια προγράμματα θα υλοποιηθούν το 2026 για να ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα
01:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό - Όλες οι αλλαγές
00:30
Αμερικανικός γρίφος η διάρκεια της εκεχειρίας και οι όροι του Ιράν για να επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ
23:54
Περού: Δεύτερη παραίτηση υπουργού μετά την απόφαση του προέδρου να καθυστερήσει αγορά μαχητικών F-16
23:48