ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Σε εξέταση υποβλήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Κορωνοϊός: Σε εξέταση υποβλήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Patrick Semansky

Σε εξέταση για το ενδεχόμενο μόλυνσής του από τον κορωνοϊό υποβλήθηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το αποτέλεσμα της εξετάσης είναι αρνητικό, όπως αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο Σον Κόνλι.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και με δεύτερο πρόσωπο το οποίο αργότερα βρέθηκε θετικό στον ιό, όμως δεν ζήτησε να του γίνει το τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί, ούτε μπήκε σε καραντίνα.

Ο Τραμπ δείπνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μία ομάδα προσώπων, ανάμεσά τους και ο Φάμπιο Βάινγκάρντεν, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, ο δρ. Σον Π. Κόνλι, δήλωσε ότι ακόμη ένα πρόσωπο που συμμετείχε στο δείπνο αυτό που πραγματοποιήθηκε στο Μαρ-α-Λάγκο και με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σύντομη επαφή άρχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας covid-19 τρεις ημέρες αργότερα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδεσμεύσει 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμιση του ιού. Θα χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέων νοσοκομείων και η έρευνα για θεραπεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ