ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αρνητική και στο δεύτερο τεστ η Άνγκελα Μέρκελ

Κορωνοϊός: Αρνητική και στο δεύτερο τεστ η Άνγκελα Μέρκελ
AP Photo

Αρνητική και στο δεύτερο τεστ για κορωνοϊό ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

«Η καγκελάριος εξακολουθεί να εργάζεται από το σπίτι, όπου βρίσκεται σε καραντίνα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί σε νέα εξέταση», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Η Μέρκελ παραμένει από την Κυριακή σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την περασμένη Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον COVID-19.

Στους 149 οι νεκροί στη χώρα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των γερμανικών Αρχών, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε κατά 36 και έφθασε τους 149 νεκρούς, ενώ στον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί στη χώρα προστέθηκαν άλλα 4.191 και το σύνολό τους ανέρχεται πλέον σε 31.554, κατά στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

156 δισεκατομμύρια στη «μάχη» κατά του ιού

Παράλληλα, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα την εγγραφή δανείων ύψους 156 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Με την σημερινή - ιστορική, όπως την χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ - απόφαση, το Βερολίνο εγκαταλείπει για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και το θεσμοθετημένο «φρένο χρέους» της χώρας. Τη σχετική εισήγηση αναμένεται να εγκρίνει την Παρασκευή και η Άνω Βουλή της Γερμανίας (Bundesrat).

Η «Ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας» που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισεκατομμυρίων, για την στήριξη εταιριών, εργαζομένων, ενοικιαστών, ανέργων κλπ. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη και προσωρινή επένδυση της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ