ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μπλόκο σε όλες τις πτήσεις από τα μεσάνυχτα

Ρωσία: Μπλόκο σε όλες τις πτήσεις από τα μεσάνυχτα
(AP Photo/Dmitri Lovetsky)

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ζητήσει από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας να αναστείλει όλες τις διεθνείς τακτικές και τσάρτερ πτήσεις από και προς τη Ρωσία  λόγω του κορωνοϊού, μέτρο που τίθεται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα σήμερα.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό ή έπειτα από ειδική άδεια.

Τα στατιστικά στοιχεία για την πανδημία στη Ρωσία είναι συγκεχυμένα, με την κυβέρνηση να μιλά για 658 κρούσματα στη χώρα και να επιβεβαιώνει μόλις τρεις θανάτους.

Μάλιστα, όπως τονίζει η αγγλόφωνη ιστοσελίδα Moscow Times, την Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν 163 νέα κρούσματα – ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι στιγμής. Ειδικοί από όλο τον κόσμο εμφανίζονται επιφυλακτικοί με τα στοιχεία αυτά, δεδομένου του πληθυσμού της χώρας.

Το Κρεμλίνο έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή αυστηρούς κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στον πληθυσμό.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα Russia Today γράφει πως προσχέδιο νόμου προβλέπει ποινή έως επτά ετών για όσους πολίτες παραβιάσουν την καραντίνα.

Το νομοσχέδιο αυτό, που μένει να κυρωθεί, έρχεται κατόπιν σχετικής εντολής του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, για αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες της καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργεία Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Εσωτερικών Υποθέσεων να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το αίτημά του αυτό ήρθε μετά από σχετική έκκληση της επικεφαλής κρατικής εποπτικής αρχής Άννα Πόποβα, η οποία ξεκαθάρισε πως η καραντίνα είναι υποχρεωτική και πρέπει να τηρείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ