ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάπε Ντιούφ

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάπε Ντιούφ
AP Photo/Claude Paris

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, Πάπε Ντιούφ, σε ηλικία 68 ετών, μετά την μόλυνσή του από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομάδα.

«Με μεγάλη θλίψη η Μαρσέιγ πληροφορήθηκε το θάνατο του Πάπε Ντιούφ», ανέφερε ο σύλλογος στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η γαλλική ομάδα. «Ο Πάπε θα παραμείνει στην καρδιά της Μαρσέιγ για πάντα, ως ένας από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες στην ιστορία του συλλόγου. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του», συνεχίζει η ομάδα.

Ο 68χρονος Σενεγαλέζος προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό στα μέσα Μαρτίου και από το περασμένο Σάββατο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο «Fann» του Ντακάρ. Τις τελευταίες δύο ημέρες η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και διασωληνώθηκε.

Έγιναν προσπάθειες για την αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο ειδικεύεται σε μολυσματικές ασθένειες.

Πρώην δημοσιογράφος και μάνατζερ παικτών, ο Ντιούφ ήταν πρόεδρος της Μαρσέιγ από το 2005 έως το 2009, όταν τελείωσε δύο φορές δεύτερη στη Ligue 1 και έφτασε σε δύο τελικούς του γαλλικού Κυπέλλου, χάνοντας και τους δύο. Η Μαρσέιγ στέφθηκε πρωταθλήτρια το έτος μετά την αναχώρησή του.

«Θα θυμόμαστε τον Πάπε Ντιούφ ως χαρισματικό, φιλόδοξο και παθιασμένο ηγέτη», ήταν η ανακοίνωση της γαλλικής λίγκα (LFP).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ