ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έληξε η καραντίνα της Άνγκελα Μέρκελ - Επιστρέφει στα καθήκοντά της

Κορωνοϊός: Έληξε η καραντίνα της Άνγκελα Μέρκελ - Επιστρέφει στα καθήκοντά της
(Michael Kappeler/Pool photo via AP)

Έληξε σήμερα, Παρασκευή, η κατ’οίκον απομόνωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιστρέφει πλέον κανονικά στα καθήκοντά της.

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε εμβολιαστεί κατά του πνευμονιόκοκκου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εμβόλιο το οποίο είναι πιθανό να δυσχεραίνει τη μόλυνση από τον κορωνοϊό. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο γιατρός της είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Η Μέρκελ μπήκε στη συνέχεια σε απομόνωση κατ' οίκον στις 22 Μαρτίου και ασκούσε τα καθήκοντά της μέσω βίντεο και τηλεφώνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε συνολικά τρία τεστ για κορωνοϊό, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στη Γερμανία

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 145 και ξεπέρασε το φράγμα των 1.000 -έφθασε τα 1.017- σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν κατά 6.174 και ανέρχονται σε 79.696, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

H Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών του πλανήτη σε ανθρώπινες απώλειες από τον κορωνοϊό μετά την Ιταλία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, την Κίνα, το Ιράν το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

O Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ελπίζει ότι το φάρμακο κατά της ελονοσίας Resochin θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των σοβαρά νοσούντων από τον κορωνοϊό.

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός πολιτικός είπε στην εφημερίδα "Bild" ότι «υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι ορισμένα φάρμακα, όπως το φάρμακο κατά της ελονοσίας Resochin, φαίνεται πως θα βοηθήσουν τους σοβαρά νοσούντες από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, διότι κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα έχει παρενέργειες».

Ο Σπαν πρόσθεσε επίσης πως αναμένει «να κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά της Covid-19 παρά ένα εμβόλιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ