Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση των νεκρών στη Βρετανία
Πηγή: AP Photo

Ακόμη 938 έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, με το σύνολό τους πλέον να φτάνει τις 7.095.

Μόνο στην Αγγλία κατεγράφησαν 828 θάνατοι σε μία ημέρα, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 6.483 άτομα.

Στη Σκωτία, το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν 70 άτομα, στην Ουαλία 33 και στη Βόρεια Ιρλανδία ακόμη πέντε. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS, οι θανόντες στην Αγγλία ήταν μεταξύ 22 και 103 ετών ενώ 46 ασθενείς (ηλικίας 35 έως 96) δεν είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οι περισσότεροι θάνατοι κατεγράφησαν στο Λονδίνο, όπου κατέληξαν 201 θάνατοι, ενώ στο Μίντλαντ άφησαν την τελευταία του πνοή 171 ασθενείς.

Παραμένει στην εντατική ο Τζόνσον

Νεότερα για την υγεία του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είναι στην εντατική με κορωνοϊό, γνωστοποίησε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος, σε νέα του ανακοίνωση, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ανταποκρίνεται στην θεραπεία και η κλινική εικόνα του είναι σταθερή.

Συμπλήρωσε πως δεν εργάζεται, ωστόσο θα μπορέσει να επικοινωνήσει με όποιον χρειαστεί.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, πως ο Τζόνσον παραμένει σε «καλή διάθεση» και συνεχίζει να δέχεται τη συνήθη θεραπεία με οξυγόνο. Χθες, Τρίτη, είχε γίνει γνωστό πως δεν έχει συνδεθεί σε αναπνευστήρα και έχει τις αισθήσεις του, ενώ δεν έχει διαγνωστεί με πνευμονία. 

Ο Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής και στην εντατική μία μέρα αργότερα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος σημείωσε πως η προγραμματισμένη σύσκεψη για την αναθεώρηση των μέτρων που είναι σε ισχύ στην χώρα που θα γινόταν τη Δευτέρα δεν θα γίνει.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί μία παράταση του καθολικού lockdown, παρά μόνο ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όπως με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, συνολικά 20.000 μέλη του προσωπικού του NHS και των οικογενειών τους έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κορωνοϊό, ενώ ο αριθμός των εξετάσεων που διεξάγονται καθημερινά έχει ανέλθει στις 14.000. Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Παρασκευή θα αρχίσει η λειτουργία του δεύτερου νοσοκομείου Nightingale του NHS στο Μπέρμιγχαμ, με αρχικά 500 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό και με τη δυνατότητα ο αριθμός τους να φτάσει τις 2.000.

Διαβάστε επίσης