ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Το μήνυμα Τζόνσον μετά το εξιτήριο: Δύσκολο να εκφράσω όσα χρωστάω στο σύστημα Υγείας

Κορωνοϊός - Το μήνυμα Τζόνσον μετά το εξιτήριο: Δύσκολο να εκφράσω όσα χρωστάω στο σύστημα Υγείας
(Twitter Boris Johnson/Downing Street via AP)

«Είναι δύσκολο να βρω τις λέξεις για να εκφράσω όσα χρωστάω στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τη διάσωση της ζωής μου». Αυτό ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε σήμερα στο Twitter, λίγο μετά τη δημοσιοποίησή του εξιτηρίου του, από το νοσοκομείο St Thomas στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι «θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αλλιώς» η κατάσταση για τον ίδιο, όταν νοσηλευόταν στο νοσοκομείο προσβεβλημένος από την COVID-19, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι προσπάθειες εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα να μείνουν σπίτι, αξίζουν. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, όπως έχουμε ξεπεράσει τόσες προκλήσεις στο παρελθόν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Τζόνσον έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο St. Thomas, όπου νοσηλευόταν μετά από επιπλοκές που εμφάνισε η υγεία του λόγω κορωνοϊού νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Ωστόσο, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως ο 55χρονος πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει αμέσως στα καθήκοντά του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αναρρώσει στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

«Μετά από τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει αμέσως στην εργασία του. Θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό στο St Thomas για την υπέροχη φροντίδα που δέχτηκε» τονίζει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, συμπληρώνει:

«Η σκέψη του είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή τη νόσο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός χρειάστηκε να νοσηλευτεί κάποιες μέρες και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

H αρραβωνιαστικιά του πρωθυπουργού, Κάρι Σάιμοντς, η οποία είναι και έγκυος, έγραψε στο Twitter:

«Ευχαριστώ όλους όσους έστειλαν τόσο ευγενικά μηνύματα στήριξης. Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή».

«Υπήρχαν ορισμένες στιγμές την περασμένη εβδομάδα που ήταν πραγματικά μαύρες. Η καρδιά μου είναι με όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις, που ανησυχούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα» τόνισε επίσης η ίδια, ευχαριστώντας παράλληλα το δημόσιο σύστημα υγείας της Βρετανίας αλλά και το προσωπικό στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν θα μπορέσω ποτέ να σας το ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ» τόνισε επίσης η ίδια.

Η Κάρι Σάιμοντς, που αναμένεται να γεννήσει σε δύο μήνες, βρίσκεται σε καραντίνα με συμπτώματα κορωνοϊού, ωστόσο δεν έχει υποβληθεί σε τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ