ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Την ερωτεύτηκε το Πάσχα πριν 22 χρόνια, και τώρα θρηνεί το θάνατό της

Κορωνοϊός: Την ερωτεύτηκε το Πάσχα πριν 22 χρόνια, και τώρα θρηνεί το θάνατό της

Πριν από 22 χρόνια, ο David Williams βγήκε το πρώτο ραντεβού του με τη μέλλουσα γυναίκα του την Κυριακή του Πάσχα. Αυτό το Πάσχα, όμως, θρήνησε τον θάνατό της από κορωνοϊό

Στις 4 Απριλίου, η Vitalina Williams, έχασε τη ζωή της λόγω του κορωνοϊού. Εργαζόταν σαν υπάλληλος σε μανάβικο στην πολιτεία της Μασαχουσέτης. Είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις υπαλλήλων σούπερ μάρκετ που χάνουν τη ζωή τους λόγω του ιού, που «σαρώνει» ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Vitalina ήρθε στη Μασαχουσέτη από τη Γουατεμάλα το 1990. Φρόντιζε να στέλνει χρήματα στην οικογένεια της. Οι δικοί της δεν γνώριζαν πως είχε κάποιο θέμα με την υγεία της.

«Ποτέ δεν γνώρισα καλύτερο άνθρωπο στη ζωή μου» λέει ο σύζυγος της David Williams.

Πάντα της έφερνε λουλούδια γιατί εκείνη τα λάτρευε. Ιδιαίτερα τις ορχιδέες. Μαγείρευαν κάθε μέρα μαζί και ο David απολάμβανε να στέλνει δώρα στους συγγενείς της στη Γουατεμάλα.

Την τελευταία φορά που είδε τη γυναίκα του εκείνη βρισκόταν σε κρεβάτι εντατικής διασωληνωμένη. Η Vitalina ζήτησε να της φέρουν έναν ιερέα για τη διαβάσει.

«Μετά που θα έφευγα, οι νοσοκόμοι θα έβγαζαν την υποστήριξη. Ήταν η τελευταία φορά που την έβλεπα» είπε ο σύζυγος της.

Ο ίδιος εργάζεται στην ίδια αλυσίδα καταστημάτων όπως η Vitalina. Τώρα είναι ο ίδιος σε καραντίνα και αποκαλύπτει πως ανησυχεί και για τη δική του υγεία, καθώς πιστεύει ότι έχει κολλήσει ο ίδιος κορωνοϊό.

2

Εργαζόμενοι στις πρώτες γραμμές του κορωνοϊού

Πολλοί υπάλληλοι καταστημάτων σούπερ μάρκετ αρρωσταίνουν και πεθαίνουν λόγω της συνεχούς επαφής με το κοινό.

Οι αλυσίδες καταστημάτων προσπαθούν σκληρά να βρουν ένα τρόπο να κρατήσουν ασφαλείς τους εργαζομένους τους. Κάποιοι έχουν βάλει προστατευτικά plexi glass μπροστά από τα ταμεία και άλλοι μειώνουν τις ώρες εργασίας των καταστημάτων.

Παρόλα αυτά, η οικογένεια της Vitalina θρηνεί 3.000 μίλια μακριά.

Καταγόταν από μία φτωχή οικογένεια, η οποία μετρούσε δέκα παιδιά.

Πριν από είκοσι χρόνια έφυγε από τη Γουατεμάλα, σπούδασε κι εργάστηκε σκληρά για να στηρίξει την φτωχή της οικογένεια στο Τεκπάν της Γουατεμάλας.

Η τελευταία φορά που ο αδερφός της Jiatz είδε την αδερφή του ήταν στις 31 Ιανουαρίου. Θυμάται ότι έφαγαν μαζί πρωινό και πως ήταν πάντα καλή κι ευγενική μαζί του.

Όταν σύζυγος της Vitalina ενημέρωσε τον αδερφό της πως ίσως η αδερφή του να μην τα κατάφερνε, εκείνος δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Τώρα ο Jiatz ελπίζει να καταφέρει να ταξιδέψει στη Μασαχουσέτη για να φέρει πίσω στη Γουατεμάλα τη σορό της αδερφής του.

«Ο πόνος είναι αβάσταχτος» λέει ο Jiatz. «Ο σκοπός της ήταν πάντα να μας βοηθάει να συνεχίσουμε στη ζωή».

A grocery store worker who died of coronavirus began dating her husband 22 years ago on Easter, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ