ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Φυλακισμένο» στο κάστρο του Ουίνδσορ το προσωπικό της Ελισάβετ - Σε απόλυτη καραντίνα

Κορωνοϊός: «Φυλακισμένο» στο κάστρο του Ουίνδσορ το προσωπικό της Ελισάβετ - Σε απόλυτη καραντίνα
Victoria Jones/Pool Photo via AP

Είκοσι δύο υπάλληλοι του παλατιού ζουν κυριολεκτικά «φυλακισμένοι» στο Κάστρο του Ουίνσδορ προκειμένου να υπηρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο στη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού. Το προσωπικό του βασιλικού ζεύγους δεν επιτρέπεται ούτε να σκεφτεί να βγει από το κάστρο, πολλώ δε μάλλον να δει κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς του. 

Αυτό αποκαλύπτει σημείωμα που είχε κοινοποιηθεί στο προσωπικό του παλατιού από τον 62χρονο επικεφαλής του, Τόνι Τζόνστον-Μπερτ, πρώην αξιωματικό του Βασιλικού Ναυτικού. Ο λόγος του απόλυτου εγκλεισμού είναι ότι πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουν την 94χρονη βασίλισσα και το σύζυγό της από τον φονικό ιό.

Η Ελισάβετ μετακόμισε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Κάστρο του Ουίνσδορ στις 19 Μαρτίου και ξεκίνησε την απομόνωση, ενώ ο 98 ετών πρίγκιπας Φίλιππος πήγε κοντά της λίγες μέρες αργότερα.

Στο επίσημο σημείωμα προς τα μέλη του προσωπικού της βασίλισσας, ο Αντιναύαρχος Τζόνστον-Μπερτ εξηγεί ότι το προσωπικό αποδέχτηκε να κάνει το καθήκον του και να μείνει μακριά από τους δικούς του ανθρώπους καθόλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να προστατεύσει την Αυτού Μεγαλειότητα και το σύζυγό της.

Μάλιστα, ο Τζόνστον-Μπερτ σύγκρινε τις συνθήκες της καραντίνας με εκείνες που είχε ζήσει κατά τη διάρκεια της 40ετούς θητείας του στο ναυτικό.

«Υπάρχουν 22 Βασιλικοί υπάλληλοι στο εσωτερικό του Ουίνσδορ, και αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι η κατάσταση που βιώνουμε δεν διαφέρει πολύ από την προηγούμενη ζωή μου στο Βασιλικό Ναυτικό, κατά τη διάρκεια των μεγάλων μας ταξιδιών στο εξωτερικό. Πράγματι, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είτε είμαστε αποκλεισμένοι στο σπίτι μας μόνοι είτε με τις οικογένειές μας, μοιάζουν με τη ζωή των ναυτικών που μένουν μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο για πολλούς μήνες και αντιμετωπίζουν συναισθήματα άγχους και αβεβαιότητας», είπε.

Στο ενθουσιώδες μήνυμά του προς το προσωπικό, ο Τζόνστον-Μπερτ έγραψε: «Είμαι βέβαιος ότι ως βασιλικό προσωπικό θα βγούμε μέσα από αυτό ως μια πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική ομάδα, κάνοντας το καθήκον μας για τη βασίλισσα».

Στα μέλη του βασιλικού προσωπικού που βρίσκεται σε απομόνωση μαζί με τη Βασίλισσα συμπεριλαμβάνεται ο ιδιαίτερος γραμματέας της, Σερ Έντουαρντ Γιανγκ και το προσωπικό του, αφού όλοι έχουν μετακομίσει στο Ουίσδορ.

Μέλος του προσωπικού είπε στην εφημερίδα Sun ότι για όλους όσους εργάζονται στο παλάτι, η ύψιστη προτεραιότητα είναι να διαφυλάξουν την καλή υγεία της Ελισάβετ και του συζύγου της με κάθε κόστος: «Το πιο σημαντικό καθήκον μας είναι να προστατεύσουμε τη βασίλισσα και το δούκα του Εδιμβούργου από τον ιό. Αν τους συμβεί κάτι, δεν θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ