ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν αεροπορική εταιρεία: Στον «αέρα» τα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατ. πελατών

Χάκαραν αεροπορική εταιρεία: Στον «αέρα» τα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατ. πελατών
Φωτογραφία αρχείου (Jonathan Brady/PA via AP)

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet, με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ να αναφέρουν ότι αετονύχηδες απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πελατών της.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Independent», μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες πως οι χάκερ έχουν χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι αετονύχηδες απέκτησαν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τις ταξιδιωτικές πληροφορίες των πελατών της EasyJet.

Έχουν, μάλιστα, στην κατοχή τους και τις πιστωτικές κάρτες περίπου 2.200 ατόμων.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το γνωστό περιοδικό Forbes, οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα ενημερώσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους πελάτες που έχουν επηρεαστεί από την κυβερνοεπίθεση.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε πως για έναν πολύ μικρό αριθμό πελατών (2.208 άτομα), οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών καρτών» τονίζει η ανακοίνωση της EasyJet, και συνεχίζει:

«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες αυτούς και να τους προσφερθεί βοήθεια».

Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Αρχές για την κυβέρνοεπίθεση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικτυακή παραβίαση, όπως για παράδειγμα πότε σημειώθηκε και πώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ