ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μεγάλη φωτιά σε προβλήτα στο Σαν Φρανσίσκο – Μάχη δίνουν 150 πυροσβέστες

ΗΠΑ: Μεγάλη φωτιά σε προβλήτα στο Σαν Φρανσίσκο – Μάχη δίνουν 150 πυροσβέστες
CNNi/ KPIX

Συναγερμός έχει σημάνει στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου περισσότεροι από 150 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κατασβήσουν φωτιά που μαίνεται εδώ και αρκετές ώρες σε αποθήκη στην προβλήτα 45.

Το ένα τέταρτο της αποβάθρας στο Fisherman's Wharf "έχει χαθεί από τις φλόγες", σύμφωνα με τον Letnan Jonathan Baxter, αξιωματούχο στο Πυροσβεστικό Τμήμα της Πολιτείας, ενώ η αποθήκη καταστράφηκε.

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί.

Η προβλήτα, καθώς και παρακείμενες επιχειρήσεις, εκκενώθηκαν πλήρως. Πυκνοί καπνοί υψώθηκαν στον ουρανό από τις τεράστιες φλόγες.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε δύο κτήρια στην προβλήτα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί και σε τρίτο. Επιπλέον, κατέρρευσε μερικώς ένα κτήριο στο νότιο τμήμα της προβλήτας. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε ένα τμήμα της προβλήτας.

Αρκετά πυροσβεστικά σκάφη γύρω από την προβλήτα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η αποθήκη περιείχε μια μεγάλη επιχείρηση επεξεργασίας ψαριών για τον στόλο καβουριών της Βόρειας Καλιφόρνιας, αναφέρει το KPIX.

Η πυροσβεστική υπηρεσία συνεργάζεται με το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων της πόλης και την Λιμενική Αρχή του Σαν Φρανσίσκο.

Δεν έχει καταστεί σαφές εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο κτήριο, το οποίο μερικές φορές χρησιμοποιείται από άστεγους.

Οι ερευνητές εξετάζουν πλάνα από τις εξωτερικές κάμερες της προβλήτας για να προσδιορίσουν την αίτια της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ