ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η σύζυγος του αστυνομικού έκανε αίτηση να αλλάξει το όνομά της

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Η σύζυγος του αστυνομικού έκανε αίτηση να αλλάξει το όνομά της
Courtesy of Ramsey County Sheriff's Office via AP

Η σύζυγος του πρώην, πλέον, αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, μέσα στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε, ζητά και την αλλαγή του επιθέτου της.

Η Κέλι Σόβιν χώρισε τον σύζυγό της στις 28 Μαΐου, μία ημέρα πριν συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέρει το CNNi.

Στην αίτηση διαζυγίου κάνει λόγο για «άλυτο πρόβλημα στο γάμο τους», ο οποίος δεν μπορεί να διασωθεί. Το ζεύγος ήταν παντρεμένο από τον Ιούνιο του 2010, σχεδόν 10 χρόνια δηλαδή.

Όπως αναφέρει το αμερικάνικο μέσο, η σύζυγος του αστυνομικού, ζητά να αλλάξει το όνομά της, αλλά και διεκδικεί μέρος της περιουσίας του. Δεν αναφέρει ποιο θα είναι το επίθετό της στο εξής.

Συγκεκριμένα, η Κέλι Σόβιν ζητά να λάβει το ήμισυ της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, σημειώνοντας πως δεν θα διεκδικήσει οποιασδήποτε μορφής διατροφή, καθώς μπορεί να βγάζει μόνη της τα προς το ζην.

Ποια είναι η Κέλι Σόβιν

Όπως αναφέρει το αμερικάνικο δίκτυο, η Σόβιν είναι γεννημένη στο Λάος και μετακόμισε με την οικογένειά της στο Ουισκόνσιν, όπου ζούσαν σε έναν καταυλισμό προσφύγων. Έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο.

Φέρεται να γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της σε ένα ιατρικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν, κατά τη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένου για εξετάσεις.

Η ίδια δεν έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τη δολοφονία, η οποία έχει οδηγήσει σε αιματηρές διαδηλώσεις σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπησή της σημειώνει πως «είναι καταρρακωμένη από τον θάνατο του κ. Φλόιντ και εκφράζει τα πλέον εγκάρδια συλλυπητήριά της στους αγαπημένους του, που πενθούν».

Derek Chauvin's wife requests to change her last name in divorce filing, by Scottie Andrew, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ