ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος τις επόμενες ημέρες ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν;

Ελεύθερος τις επόμενες ημέρες ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν;
EPA

Φόβοι ότι ο Γερμανός παιδόφιλος που πλέον θεωρείται ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση και πιθανότατα τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ημέρες εκφράζει η αστυνομία, ενώ συνεχίζεται το κυνηγητό για τον εντοπισμό της φίλης του, την εποχή που ζούσαν μαζί στην Πορτογαλία

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η μαρτυρία της πρώην συντρόφου του Κρίστιαν Μπρίκνερ θα βοηθήσει στην έρευνα προκειμένου να εδραιωθεί η σύνδεση ανάμεσα στον σεσημασμένο παιδόφιλο και την υπόθεση της Μαντλίν Μακάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, το ζευγάρι έμενε μαζί σε μία αγροικία σε απόσταση 25 λεπτών με τα πόδια από το θέρετρο που είχε καταλύσει η οικογένεια της μικρής Μαντλίν.

Η γυναίκα, με καταγωγή από το Κόσοβο, πιστεύεται πως είχε εγκαταλείψει τη φάρμα πρι την δήλωση της εξαφάνισης της μικρής, ενώ ο Μπρούκνερ είχε παραμείνει.

Ο βασικός πλέον ύποπτος στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης πριν από 13 ολόκληρα χρόνια θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ότι είναι πιθανό να βγει έξω με περιοριστικούς όρους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Μπρίκνερ αυτό το διάστημα εκτίει ποινή φυλάκισης 21 μηνών για υπόθεση ναρκωτικών. Παράλληλα, πέρυσι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά ετών για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο θέρετρο Αλγκάρβε, 18 μήνες πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν. Ο ίδιος έχει ασκήσει έφεση για την καταδίκη αυτή, το αποτέλεσμα της οποίας εκκρεμεί. Αν δεν τον δικαιώσει, θα ξεκινήσει να εκτίει την ποινή των επτά ετών.

Εν μέσω αυτής της δικαστικής διαμάχης, οι γερμανικές Αρχές θεωρούν ότι διαθέτει πλέον τις προϋποθέσεις να αφεθεί ελεύθερος εντός των επόμενων ημερών, με περιοριστικούς όρους.

Την πιθανότητα αποφυλάκισής του, την Κυριακή, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Η αγροικία στην Αλγκάρβε στην οποία ζούσε ο Γερμανός με την πρώην φίλη του, η οποία έχει αρκετά εγκαταλελειμμένα πηγάδια στην ιδιοκτησία της αλλά και γύρω από την ερημική περιοχή, απέχει 25 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Christian Brueckner


Δεκατρία χρόνια μετά την εξαφάνιση της 3χρονης Μαντλίν, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ θεωρείται πλέον ως ο βασικός ύποπτος (πηγή Daily Mail).

Βρίσκεται επίσης πάνω από την παραλία όπου η μικρή έπαιζε με τους γονείς της. Η βρετανική αστυνομία έψαξε το ακίνητο το 2012, ενώ η γερμανική αστυνομία δημοσίευσε χθες εικόνες του σπιτιού στο πλαίσιο έκκλησης για μάρτυρες.

Τώρα οι ερευνητές αναζητούν την πρώην φίλη του παιδόφιλου, για την οποία ο ίδιος ο Μπρίκνερ είχε δηλώσει ότι, αφότου έφυγε από την αγροικία, ζούσε σε τροχόσπιτο στην Πράια Ντα Λουθ.

Η μαρτυρία της θεωρείται ότι θα τους βοηθήσει να ιχνηλατήσουν τις κινήσεις του Μπρίκνερ γύρω από το πορτογαλικό θέρετρο.

Ποιος είναι ο παιδόφιλος

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο 43χρονος, παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών, είχε ομολογήσει σε έναν φίλο του την απαγωγή του παιδιού σε ένα μπαρ το 2017, στην 10η επέτειο από την απαγωγή της, όταν είδε την εικόνα της στην τηλεόραση σε ένα αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και έχει ήδη καταδικαστεί και για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μικρών κοριτσιών. Ο Μπρίκνερ γεννήθηκε το 1976 στην Γερμανία και στα 18 του μετακόμισε στην Πορτογαλία. Έχει ήδη καταδικαστεί δυο φορές για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον μικρών κοριτσιών και επίσης είχε ρημάξει ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες στην Πράϊα Ντα Λουζ.

Οι γερμανικές αρχές θεωρούν ότι ο Μπρίκνερ όχι μόνο απήγαγε αλλά και δολοφόνησε την μικρή Μαντλίν λίγο μετά αφού την πήρε από το κρεβατάκι της στην Πράϊα Ντα Λουζ. Την έβαλε στο τροχόσπιτο στο οποίο έμενε και από εκεί και πέρα το μικρό παιδί αγνοείται. Σύμφωνα πάντως με το Sky News στο τροχόσπιτο το οποίο ο φερόμενος ως δράστης έστειλε πίσω στην Γερμανία, δεν έχει βρεθεί DNA της μικρής Μαντλίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ