Ιράν: Έβγαλαν στο Instagram... μωρά για πώληση - Τρεις συλλήψεις
«Τρεις άνθρωποι, που ήθελαν να πουλήσουν δύο μωρά, συνελήφθησαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χουσέιν Ραχίμι.
Το ένα από τα μωρά ήταν 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών, διευκρίνισε ο αξιωματικός.
Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για «διαφημίσεις σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram». Οι φωτογραφίες των μωρών είχαν κοινοποιηθεί σε 10-15 λογαριασμούς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Κάθε μωρό ήδη είχε αγοραστεί έναντι 50 - 100 εκατομμυρίων ριάλ (226-450 ευρώ) προτού επιχειρήσουν να το πουλήσουν έναντι ενός ποσού 400-500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 1.800 και 2.250 ευρώ), σύμφωνα με τον Ραχίμι.
Τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το Isna, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και χωρίς χρήματα και είχε ρόλο μεσάζοντα.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Facebook -στο οποίο ανήκει και το Instagram- δήλωσε στο CNNi ότι η εταιρεία διεξάγει έρευνες: «Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο ή συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση ανθρώπων στο Instagram. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η πώληση παιδιών για παράνομη υιοθεσία. Είμαστε ενημερωμένοι για το συμβάν και συνεχίζουμε τις έρευνές μας».
ΑΑΔΕ: Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν δήλωση ηλεκτρονικής τιμολόγησης ως τις 12 Οκτωβρίου
03:00
Υποχρεωτική καταβολή ενοικίων μέσω τράπεζας: Πότε τίθεται σε ισχύ
02:00
Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση του 2026 για το επίδομα του παιδιού
01:00
Επιστροφή ενοικίου: Έως πότε οι διορθώσεις στο Ε1 - Οι τρεις ημερομηνίες - «κλειδιά»
00:30