ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Έβγαλαν στο Instagram... μωρά για πώληση - Τρεις συλλήψεις

Ιράν: Έβγαλαν στο Instagram... μωρά για πώληση - Τρεις συλλήψεις
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Τρεις άνδρες στο Ιράν συνελήφθησαν καθώς επιχείρησαν να πουλήσουν βρέφη μέσω του Instagram.

«Τρεις άνθρωποι, που ήθελαν να πουλήσουν δύο μωρά, συνελήφθησαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χουσέιν Ραχίμι.

Το ένα από τα μωρά ήταν 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών, διευκρίνισε ο αξιωματικός.

Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για «διαφημίσεις σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram». Οι φωτογραφίες των μωρών είχαν κοινοποιηθεί σε 10-15 λογαριασμούς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε μωρό ήδη είχε αγοραστεί έναντι 50 - 100 εκατομμυρίων ριάλ (226-450 ευρώ) προτού επιχειρήσουν να το πουλήσουν έναντι ενός ποσού 400-500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 1.800 και 2.250 ευρώ), σύμφωνα με τον Ραχίμι.

Τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Isna, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και χωρίς χρήματα και είχε ρόλο μεσάζοντα.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Facebook -στο οποίο ανήκει και το Instagram- δήλωσε στο CNNi ότι η εταιρεία διεξάγει έρευνες: «Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο ή συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση ανθρώπων στο Instagram. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η πώληση παιδιών για παράνομη υιοθεσία. Είμαστε ενημερωμένοι για το συμβάν και συνεχίζουμε τις έρευνές μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ