ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Έκρηξη φιάλης αερίου προκάλεσε την «πορτοκαλί λάμψη» που φάνηκε στον ουρανό της Τεχεράνης

Ιράν: Έκρηξη φιάλης αερίου προκάλεσε την «πορτοκαλί λάμψη» που φάνηκε στον ουρανό της Τεχεράνης
arabic.cnn.com

Δεξαμενή αερίου εξερράγη στην Τεχεράνη τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο Άμυνας, με την έκρηξη να φωτίζει τον ουρανό της πρωτεύουσας, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Μια δεξαμενή αερίου εξερράγη σε χώρο δημόσιων συναθροίσεων στο Παρσίν. Δόξα τω Θεώ δεν υπάρχουν ακόμη θύματα», δήλωσε ο Νταβούντ Αμπντί εκπρόσωπος του υπουργείου, χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς πού σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για να το συμβάν, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης πολλοί χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είδαν μια πορτοκαλί λάμψη ανατολικά της Τεχεράνης», μετέδωσε το πρακτορείο Fars. «Στα βίντεο που έστειλαν αναγνώστες, η λάμψη αυτή είναι ορατή φαίνεται για αρκετά δευτερόλεπτα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια το Fars μετέδωσε ότι τη λάμψη προκάλεσε «έκρηξη σε βιομηχανική δεξαμενή αερίου», κοντά στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Όμως ο χώρος που σημειώθηκε η έκρηξη δεν ανήκει στον στρατό, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο «μια καλά πληροφορημένη πηγή».

«Μπροστά από την είσοδο της στρατιωτικής ζώνης του Παρσίν δεν καταγράφονται κινήσεις (…) οχημάτων της πυροσβεστικής ή ασθενοφόρων», πρόσθεσε το Fars.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ