ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ - Κλείνουν ξανά τα σχολεία

Κορωνοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ - Κλείνουν ξανά τα σχολεία
Jerome Favre/Pool Photo via AP

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολείων στο Χονγκ Κονγκ από Δευτέρα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Εκπαίδευσης της πόλης, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, υπό τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας στην αυτόνομη περιοχή της Κίνας.

Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα South China Morning Post.

Τα σχολεία στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας παρέμειναν τα περισσότερα κλειστά από τον Φεβρουάριο, με πολλά να στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου και στις παραδόσεις μαθημάτων μέσω βιντεοδιάσκεψης. Πολλά σχολεία για ξένους μαθητές έχουν ήδη κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Η πόλη κατέγραψε 42 κρούσματα την Πέμπτη, με τα 34 να οφείλονται σε εντόπια μετάδοση. Η SCMP ανέφερε πως εντοπίστηκαν σήμερα τουλάχιστον 30 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιοχή.

Ανάμεσα στα πρόσφατα κρούσματα είναι μαθητές και γονείς, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της τοπικής κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, τον Κέβιν Γιονγκ.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από τα τέλη του Ιανουαρίου έχει φθάσει τα 1.366. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται σε επτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ