ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη με νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη

Έκρηξη με νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη
Video grab

Δύο νεκροί και επτά τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το CNN Turk.

Ήδη στην περιοχή, που είναι πολυσύχναστη, έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Σύμφωνα με το Reuters η έκρηξη, που σημειώθηκε σε μια από τις κυριότερες τουριστικές κι εμπορικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, ήταν επίθεση αυτκτονίας, κι αποτελεί συνέχεια στις βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Τουρκία.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της έκρηξης κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media

Είχε προηγηθεί η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο την προηγούμενη Κυριακή που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, στην Άγκυρα, κάποιες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 37 ατόμων.

Ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, ενώ από τις αρχές του 2016 περισσότεροι από 85 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 5 τρομοκρατικές επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες.

Το πλέον πολύνεκρο χτύπημα στην ιστορία της χώρας έγινε στην Άγκυρα στις αρχές Οκτωβρίου. Tότε περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από διπλή βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ