ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο και βεβήλωσαν σορούς πιλότων (pics - vid)

Συρία: Κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο και βεβήλωσαν σορούς πιλότων (pics - vid)
Τα φλεγόμενα συντρίμμια του ρωσικού ελικοπτέρου REUTERS/Ammar Abdullah

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το σημείο στο οποίο κατέπεσε ρωσικό ελικόπτερο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, έπειτα από πυρά που δέχθηκε από το έδαφος.

Το στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 δέχθηκε πυρά εδάφους - αέρος, ενώ πετούσε προς την αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια, επιστρέφοντας από το Χαλέπι, όπου νωρίτερα είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, που περιελάμβανε την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι.

Σε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής του, που κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, φαίνονται τα φλεγόμενα συντρίμμια της ατράκτου.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβαίνοντες, τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπόλεμων μερών στη Συρία.

2016 08 01T104551Z 1301772949 S1BETSXNTFAB RTRMADP 3 MIDEAST CRISIS SYRIA HELICOPTER 1

Πηγή: REUTERS/Ammar Abdullah

Αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται οι σοροί των πιλότων του ελικοπτέρου, μία να είναι φορτωμένη στην καρότσα ενός φορτηγού και μία άλλη να σύρεται στο χώμα από ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο που συνετρίβη το ρωσικό ελικόπτερο.

daily

Πηγή: Daily mail

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν κομμάτια από διάφορα έγγραφα και ταυτότητες που εντοπίστηκαν στο καταστραμμένο αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων και η ταυτότητα μιας γυναίκας.

daily1

Πηγή: Daily mail

Σημειώνεται ότι λίγες μόνο ώρες πριν την κατάρριψη του ρωσικού ελικοπτέρου, είχε αναρτηθεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος καλούσε τα μέλη του σε τζιχάντ κατά της Ρωσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ