ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος «βλέπει» ο Ερντογάν πίσω από την επίθεση στο Γκαζίαντεπ

Το Ισλαμικό Κράτος «βλέπει» ο Ερντογάν πίσω από την επίθεση στο Γκαζίαντεπ
Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην «πρόκληση» που συνιστά η επίθεση στο Γκαζίαντεπ, ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Osman Orsal

Οι μαχητές του ισλαμικού Κράτους είναι πιθανώς οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης που σκόρπισε το θάνατο το βράδυ του Σαββάτου στο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση που άφησε πίσω της τουλάχιστον 30 νεκρούς και σχεδόν 100 τραυματίες, ο Ερντογάν σημειώνει επίσης ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στην «πρόκληση» που συνιστά η επίθεση στο Γκαζίαντεπ, αλλά θα δείξει αντιθέτως «ενότητα, αλληλεγγύη και αδελφοσύνη».

«Η χώρα μας, το έθνος μας, δεν μπορούν παρά να επαναλαμβάνουν επίμονα το ίδιο μήνυμα προς αυτούς που μας επιτίθενται: θα αποτύχετε!», τόνισε επίσης ο Ερντογάν.

Εξισώνει δε, τον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το Ισλαμικό Κράτος «που είναι πιθανώς και ο δράστης της επίθεσης στην Γκαζιάντεπ», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στις "παράνομες" οργανώσεις που πολεμούν οι ένοπλες δυνάμεις της και ζητεί από τη Δύση να δείξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο PKK, καθώς, σύμφωνα με τον Ερντογάν οι επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το PKK τον τελευταίο μήνα έχουν προκαλέσει τον θάνατο 70 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ