ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Νέα Υόρκη: Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
REUTERS/Stephanie Keith

Τον τρόμο και τον πανικό των ανυποψίαστων πολιτών που περπατούσαν στη γειτονιά Τσέλσι του Μανχάταν τη στιγμή που σημειώθηκε η εκκωφαντική έκρηξη έχουν καταγράψει βίντεο από κάμερα ασφαλείας, αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη σημειώθηκε στην 23η Οδό, ανάμεσα στην 6η και την 7η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο της αμερικανικής μεγαλούπολης

Στο βίντεο, που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω Twitter, φαίνονται πολίτες να περπατούν αμέριμνοι, αλλά στη συνέχεια, μετά την ισχυρή έκρηξη, τους βλέπουμε να τρέχουν πανικόβλητοι, στην προσπάθειά τους να σωθούν.

Σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, έχουν καταγραφεί τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη, με τον κόσμο να είναι τρομαγμένος και σαστισμένος και τους αστυνομικούς να τους παρακινεί να εγκαταλείψουν το σημείο που έγινε η έκρηξη.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να διαπιστώσει πως προκλήθηκε η έκρηξη, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να συνδέεται με την τρομοκρατία, χωρίς όμως και να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό.

Οι αρχές εντόπισαν κοντά στο σημείο της έκρηξης μια χύτρα, συνδεδεμένη με κινητό τηλέφωνο και καλώδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ