ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: από το χρυσό ρετιρέ της 5ης Λεωφόρου στο Λευκό Οίκο

Ντόναλντ Τραμπ: από το χρυσό ρετιρέ της 5ης Λεωφόρου στο Λευκό Οίκο
REUTERS/Jonathan Ernst

Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστός ως ένας εκκεντρικός μεγιστάνας. Τώρα πλέον όμως είναι ο νέος πλανητάρχης.

Στη λίστα του περιοδικού Forbes -έγκυρο σε ό,τι αφορά την περιουσία των δισεκατομμυριούχων- φιγουράρει στην 324η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 4,5 δις δολάρια.

forbes copy

Ωστόσο, το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ακολουθεί μια πιο αυστηρή μεθοδολογία, εκτιμά ότι η περιουσία του είναι 2,9 δις δολάρια κάτι το οποίο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει ως προσπάθεια να πληγεί το επιτυχημένο του επαγγελματικό προφίλ.

Ο ίδιος ο Τραμπ υποστηρίζει ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 10 δις δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ -όπως είναι ολόκληρο το όνομα του- γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1946 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Ο πατέρας του, Φρεντ Τραμπ, ήταν Γερμανός, η μητέρα του από την Σκωτία.

Έκανε τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα στο πλευρό του πατέρα του ως κτηματομεσίτης. Στην πορεία, παρά τις αναποδιές που αντιμετώπισε -όπως την πτώση στις τιμές των ακινήτων στα τέλη της δεκαετίας του 1980- κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που από ξενοδοχεία, καζίνο και ουρανοξύστες που φέρουν το όνομα του.

GettyImages 2857689

πηγή: Getty Images

Η πληθωρική του προσωπικότητα και η απήχηση που είχε στο κόσμο δεν πέρασε απαρατήρητη από τα αμερικανικά δίκτυα. Μετά από πρόταση του NBC, επί σειρά ετών παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι «The Apprentice» ενώ έχει κάνει εμφανίσεις σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές αλλά και στην μεγάλη οθόνη.

Παρότι συχνά σε συνεντεύξεις τον ρωτούσαν αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική, δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας θα εκλεγόταν 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι λάτρης του ωραίου φύλου. Τον Απρίλιο του 1977 ενώνεται με τα δεσμά του γάμου με την Ιβάνα Ζελνίκοβα -μοντέλο απ την Τσεχία- με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: τον Ντόναλντ-Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ.

GettyImages 744356

πηγή: Getty Images

Το Δεκέμβριο του 1993 ντύθηκε ξανά γαμπρός, έχοντας στο πλευρό του την ηθοποιό Μάρλα Μάπλς με την οποία απέκτησε την Τίφανι.

Κι έπειτα ακολούθησε η Μελάνια Κνάους, στη γοητεία της οποίας δεν μπόρεσε ν' αντισταθεί. Γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι το 1998 όταν το μοντέλο από την Σλοβενία ήταν μόλις 28 ετών . Για χάρη της ο Τραμπ αποφάσισε να ανέβει για τρίτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας τον Ιανουάριο του 2005.

GettyImages 2957169

πηγή: Getty Images

Ο γάμος τους έγινε στην πολυτελή παραθαλάσσια βίλα του μεγιστάνα στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ανάμεσα στους πάνω από 350 καλεσμένους ήταν και το ζεύγος Κλίντον.

the hollywood reporter

πηγή:The Hollywood reporter

Καρπός του έρωτα τους είναι ο 10χρονος σήμερα Μπάρον-Γουίλιαμ.

Από τότε τον παράμεσο της Μελάνια κοσμεί ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 12 καρατίων αξίας 1μισυ εκατ. δολαρίων.

Τα νυφικό της από τον οίκο Dior στοίχισε 100.000 δολάρια και η ομάδα που το είχε αναλάβει χρειάστηκε πάνω από 550 ώρες για να το κεντήσει.

Η πολυτελής κατοικία

Το χρυσοποίκιλτο διαμέρισμα που στέγασε μέχρι σήμερα το ζεύγος Τραμπ μαζί με τον μικρό γιο τους βρίσκεται στον 63ο όροφο του ουρανοξύστη - που φέρει το όνομα του- στη 5η λεωφόρο στο Μανχάταν.

Ένα ακίνητο με θέα το υπέροχο Central Park. Δίπλα σε καταστήματα που φιλοξενούν πολυτελή κοσμηματοπωλεία και διάσημους οίκους μόδας.

Spencer Platt

πηγή:Getty Images/ Spencer Platt

Χαρακτηριστικό όλου του ουρανοξύστη είναι το ροζ μάρμαρο.

Στο διαμέρισμα τους δεν υπάρχει σχεδόν κανένα αντικείμενο που να μην είναι χρυσό ή να μην έχει έστω μια μικρή επίχρυση λεπτομέρεια.

Τι να πρωτοδεί κανείς! Τα έπιπλα; Τα μπιμπελό; Τα σερβίτσια; Τις πόρτες; Τις λεπτομέρειες στις τοιχογραφίες; Παντού κυριαρχεί το χρυσό.

Μάλιστα σε πολλές τοιχογραφίες που κοσμούν μέχρι και το ταβάνι τα θέματα είναι εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία.

Παρά τα ελληνικά στοιχεία όμως παραπέμπει σε γαλλικό παλάτι. Ίσως λόγω του στυλ ροκοκό και των τεράστιων κρυστάλλινων πολυελαίων.

Το χρυσό διαμέρισμα του ζεύγους έχουν φωτογραφίσει αρκετές φορές πολύ γνωστά περιοδικά.

Σε αυτό το ρετιρέ του Μανχάταν η Μελάνια σχεδίαζε και τη σειρά κοσμημάτων της. Κάτι που θα αναγκαστεί να σταματήσει με την ανάληψη των καθηκόντων ως Πρώτη Κυρία της χώρας.

Μελάνια Τραμπ

Η νέα πρώτη κυρία έχει δηλώσει σε γνωστό περιοδικό ότι είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένη.

«Επιλέγω να μην πάρω πολιτική θέση δημόσια επειδή αυτή είναι η δουλειά του συζύγου μου. Είμαι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη στην προσωπική μου ζωή. Είναι επιλογή μου να μη βρίσκομαι στην καμπάνια του. Έχω τη δική μου προσωπική άποψη και στον εαυτό μου εγώ κάνω κουμάντο. Θεωρώ ότι στο σύζυγό μου αρέσει αυτό», λέει η Μελάνια Τραμπ.

GettyImages 621308250

πηγή: Getty Images

Στην ίδια συνέντευξη είχε μιλήσει με μεγάλο θαυμασμό για τον σύζυγο της: «Είναι ένας υπέροχος ηγέτης, ο καλύτερος ηγέτης, ένας απίστευτος διαπραγματευτής».

GettyImages 621308176

πηγή: Getty Images

Η Μελάνια γεννήθηκε στο Νόβο Μέστο, της Σλοβενίας. Ο πατέρας της είχε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και η μητέρα της ήταν σχεδιάστρια ρούχων. Σπούδασε αρχιτεκτονική και σχέδιο στο πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα και ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στο Μιλάνο.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό μας είχε συνηθίσει σε άκρως προκλητικές εμφανίσεις με τα αποκαλυπτικά της φορέματα. Βέβαια κατά την διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του συζύγου της σταδιακά άλλαξε τις ενδυματολογικές της επιλογές.

2016 11 10T205149Z 10717601 HT1ECBA1LXRB9 RTRMADP 3 USA ELECTION TRUMP

πηγή:REUTERS/Joshua Roberts

Η μεγάλη αλλαγή στο προφίλ της φάνηκε κατά την πρώτη επίσκεψη της στον Λευκό Οίκο. Επέλεξε ένα μαύρο, κομψό αλλά κλασσικό ρούχο.

Άλλωστε σημαντικό ρόλο στη δημόσια εικόνα ενός ατόμου, όπως λένε οι επικοινωνιολόγοι, παίζουν και οι ενδυματολογικές επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ