Ο Γιλντιρίμ απειλεί την ΕΕ με «πλημμύρα» προσφύγων
Για άλλη μία φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απελεί τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χωρίς τη βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρήσει» με κύματα προσφύγων.
Ο Γιλντιρίμ υπογράμμισε ότι η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αποδεχθεί πολύ πιο επιβλαβής για τη Γηραιά Ήπειρο από ό,τι για την Τουρκία.
«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.
Κλινικές μελέτες: Η Ελλάδα ωριμάζει - Ανάγκη να προσελκύσουμε μελέτες φάσης 1
15:04
«20 χρόνια παλεύω να βγάλω σύνταξη»: Όσα έλεγε ο 89χρονος την προηγούμενη των πυροβολισμών
14:59
Στα Τίρανα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας
14:58
Ο γιος του Ινδού δισεκατομμυριούχου Αμπάνι προσφέρει καταφύγιο στους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ
14:56