ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε ο κλόουν του Χαλεπιού

Σκοτώθηκε ο κλόουν του Χαλεπιού
CNN

Ο Άνας Αλ Μπάσα, ο 24χρονος κλόουν του Χαλεπιού, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή σβήνοντας το χαμόγελο από τα χείλη των μικρών του φίλων.

Ήταν μόλις 24 χρόνων. Βοηθούσε του αμάχους, μοίραζε δώρα, και «πρόσφερε» ελπίδα, στο πιο σκοτεινό και επικίνδυνο μέρος της γης, στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι. Ο Αλ Μπάσα, ήταν διευθυντής της ομάδας Space of Hope, της ομάδας που παρηγορούσε μικρά παιδιά στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες. Σκοπός της ζωή του, ήταν να βλέπει τα παιδιά να χαμογελούν.

Ο 24χρονος κλόουν παντρεύτηκε πριν από δύο μήνες, η σύζυγός του, παραμένει ακόμα εγκλωβισμένη στην πόλη. Ο αδερφός του, Μάχμουντ αλ Μπάσα, συντετριμμένος, αποχαιρετά τον 'Ανας μέσα facebook.

«Ζούσε για να κάνει τα παιδιά να γελάνε. Ζούσε για να τα κάνει χαρούμενα»

sd debbaker 1480544667 snap photo

«Ο Άνας δεν είναι τρομοκράτης (...) Ο Άνας αρνήθηκε να φύγει από το Χαλέπι και αποφάσισε να παραμείνει για να συνεχίσει το έργο του ως εθελοντής, να βοηθήσει τους αμάχους και να δίνει δώρα στα παιδιά στους δρόμους για να τους προσφέρει ελπίδα», πρόσθεσε.

Ο Άνας αλ Μπάσα, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Τρίτη στη συνοικία Μάσχαντ, την πληροφορία, μετέδωσε το Asoociated Press.

«Το Χαλέπι πολιορκείται εδώ και 112 ημέρες. Είμαι υπερήφανος για εσένα, αδελφέ μου, καλό ταξίδι», κατέληξε η ανάρτηση του Μάχμουντ αλ Μπάσα.

Σύμφωνα με το AP, οι γονείς του Άνας εγκατέλειψαν το Χαλέπι, τον Ιούλιο, προτού ξεκινήσει η πολιορκία των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών από τον συριακό στρατό.

Τώρα, περίπου 250.000 άνθρωποι ζουν στο ανατολικό Χαλέπι, εκ των οποίων οι 100.000 είναι παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ