Οι Ισπανοί διαδηλώνουν κατά της λιτότητας (pics)
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, μετά από έκκληση των συνδικάτων, για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
Το κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας είχαν απευθύνει τα δυο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, το CCOO και το UGT, με κεντρικό σύνθημα: «Οι άνθρωποι και τα δικαιώματά τους έχουν προτεραιότητα».

Πηγή: REUTERS/ SERGIO PEREZ


Πηγή:REUTERS/ SERGIO PEREZ
Τα συνδικάτα, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποί τους, απαιτούν δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση, ενώ, προειδοποίησαν ότι θα υπάρξουν περισσότερες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη της Ισπανίας το 2017.

Οι διαδηλωτές ζητούν «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας», αύξηση μισθών και συντάξεων αλλά και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με την επιγραφή «No» και πινακίδες με εικόνες από ψαλίδια, ως σύμβολο της πολιτικής περικοπών και των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
SPONSORED
Πέθανε ο παίκτης των Σικάγο Μπουλς Στέισι Κινγκ - Τα πρωταθλήματα στο NBA και το Emmy
22:32
Το μήνυμα του Ζελένσκι στον Πούτιν: «Δεν θα πεθάνουμε σιωπηλά, θα απαντήσουμε»
22:20
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν ένα εκατ. ευρώ
22:08
Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ - «Θα πληγεί σκληρά η Τεχεράνη», λέει το Τελ Αβίβ
22:07