ΚΟΣΜΟΣ

Ζυρίχη, επίθεση σε Ισλαμικό Κέντρο: 1 νεκρός, 3 βαριά τραυματίες

Ζυρίχη, επίθεση σε Ισλαμικό Κέντρο: 1 νεκρός, 3 βαριά τραυματίες
Reuters

Τρεις άνδρες ηλικίας 30, 35 και 56 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά όταν άγνωστος άνοιξε πυρ σε ισλαμικό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης δυνάμεις της αστυνομίας μέχρι αυτή την ώρα κρατούν αποκλεισμένη την περιοχή. Πάνοπλοι αστυνομικοί παραμένουν στην είσοδο του Ισλαμικού Κέντρου ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή.

Περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων κάνουν λόγο για έναν άνδρα νεαρής ηλικίας, περίπου 30 ετών, ο οποίος διέφυγε τρέχοντας προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο δράστης φορούσε σκούρα ρούχα και ένα σκούρο γούνινο καπέλο, δεν θέλησε όμως να δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία για το παρελθόν και το κίνητρο του.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ελβετική αστυνομία σε κοντινό σημείο από το Ισλαμικό κέντρο βρέθηκε ένα πτώμα όμως δεν είναι σε θέση να πουν αν ο νεκρός έχει σχέση με την επίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε δημοσιογράφους του Reuters ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν άνθρωποι μέσα που προσεύχονταν καθώς χρησιμοποιείται και ως τζαμί. Μάλιστα συχνά προσεύχονται εκεί Σομαλοί.

Το συγκεκριμένο κέντρο χρησιμοποιείτο ως μέρος προσευχής και διδασκαλίας ενώ γίνονταν και επιστημονικά σεμινάρια.

Ο Οργανισμός των Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση ότι το συγκεκριμένο κέντρο δεν είναι μέλος του και δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό.

Όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό δεν είχαν σαφή εικόνα μέχρι να φτάσουν στο σημείο εάν ο στόχος του δράστη ήταν το Ισλαμικό κέντρο ή κάποια κοντινή επιχείρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ