ΚΟΣΜΟΣ

Συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατική επίθεση και ζητούν σφράγισμα συνόρων

Συνδέουν το προσφυγικό με την τρομοκρατική επίθεση και ζητούν σφράγισμα συνόρων
Αστυνομικοί συνοδεύουν πολίτες μετά την επίθεση στο Παρίσι KENZO TRIBOUILLARD/AFP/GETTY IMAGES/ IDEAL IMAGES

Συνδέουν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τις προσφυγικές ροές ακραίοι πολιτικοί και βρίσκουν την ευκαιρία να πιέσουν για να σφραγιστούν τα σύνορα εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τη νότια Βαλκανική. .

 

Η Μαρί Λεπέν κατονομάζει ως εχθρούς της Γαλλίας όσους διατηρούν δεσμούς με τον ισλαμισμό, ζητά να απελαθούν από τη Γαλλία ριζοσπαστικοί κληρικοι και να χάνουν την υπηκότητα τους όσοι Γάλλοι εμπλέκονται στην τρομοκρατία.

Ζητά ουσιαστικά απομόνωσή της χώρας της μιλώντας για επανάκτηση των συνόρων.

Να σφραγιστούν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, ζητά Πολωνός υπουργός ενώ lifting στη FRONTEX και δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε, προτείνει ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

«Πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να αποφασίσουμε πώς θα συνεχίσει το θέμα με τους συνοριακούς ελέγχους στην Ευρώπη και στα εσωτερικά μας σύνορα. Πρέπει να γίνει εντός ημερών», τόνισε ο κ. Ζεεχόφερ.

Ενώ το συνδικαλιστικό όργανο της Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι πρέπει να εμποδιστεί ήδη στα εξωτερικά σύνορα η είσοδος περισσότερων ισλαμιστικών επικίνδυνων στοιχείων και τρομοκρατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ