ΚΟΣΜΟΣ

Συνωστισμός υποψηφίων για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου»

Συνωστισμός υποψηφίων για την «καλύτερη δουλειά του κόσμου»
facebook

«Πανικό» προκάλεσε η δημοσίευση της αγγελίας μιας εταιρείας, με την οποία έκανε γνωστό ότι αναζητά ένα άτομο για την κάλυψη μιας θέσης εργασίας, την οποία περιγράφει ως την «καλύτερη δουλειά του πλανήτη».

Και μάλλον δεν είναι υπερβολή αυτός ο χαρακτηρισμός, δεδομένου ότι τα βασικά καθήκοντα εκείνου που τελικά θα επιλεγεί για να την κάνει, περιλαμβάνουν ταξίδια σε όλο τον κόσμο και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, για διάστημα τριών μηνών.

Αν τα παραπάνω δεν σας πείθουν ότι όντως πρόκειται για την «καλύτερη δουλειά του πλανήτη», ίσως αλλάξετε γνώμη στο άκουσμα των μηνιαίων απολαβών του τυχερού που θα επιλεγεί από την εταιρεία για το συγκεκριμένο πόστο, καθώς αγγίζουν τις 9.200 ευρώ μηνιαίως.

Την αγγελία δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook η εταιρεία Thirdhome που εδρεύει στο Τενεσί, των ΗΠΑ και «συστήνεται» ως ένα κλειστό κλαμπ ιδιοκτητών πολυτελών εξοχικών κατοικιών.

Σύμφωνα με την αγγελία, αναζητείται ένα άτομο, που θα περάσει τρεις μήνες σε έως και 12 ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, με πληρωμένα όλα τα ταξιδιωτικά έξοδα και την «υποχρέωση» να μοιράζεται τις εμπειρίες του μέσω social media.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η Telegraph, ο εργαζόμενος θα μπορεί να πάρει και παρέα μαζί του σε αυτή τη δουλειά, όμως η εταιρεία δεν θα καλύπτει και τα έξοδα του συνοδού. Ωστόσο, αυτός που τελικά θα επιλεγεί δεν θα έχει τη δυνατότητα να πάρει μαζί του το κατοικίδιό του.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι υποψήφιοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, είναι να στείλουν ως τις 30 Μαρτίου ένα βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού στο οποίο θα εξηγούν γιατί είναι εκείνοι οι ιδανικοί για την συγκεκριμένη δουλειά.

Όσο για τα τυπικά προσόντα, αυτά περιλαμβάνουν εμπειρία στην διαχείριση social media, ευχέρεια στη σύνταξη κειμένων και ικανότητα να τραβούν ωραίες φωτογραφίες και βίντεο.

Η συγκεκριμένη αγγελία δεν χρειάστηκε παρά μόλις λίγα λεπτά για να γίνει viral, ενώ στο inbox της εταιρείας έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες βίντεο από ανθρώπους που διεκδικούν την θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ