ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νεκροί και τραυματίες από την αμερικάνικη επίθεση

Συρία: Νεκροί και τραυματίες από την αμερικάνικη επίθεση
Ford Williams/Courtesy U.S. Navy/Handout via REUTERS

Η αμερικάνικη πυραυλική επίθεση στην Συρία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις Σύροι στρατιώτες, ενώ η αεροπορική βάση της συριακής κυβέρνησης, που χτύπησαν οι Αμερικανοί, καταστράφηκε «σχεδόν ολοσχερώς».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι τέσσερις θάνατοι είναι επιβεβαιωμένοι, ανάμεσα στους στρατιώτες είναι «και ένας πτέραρχος». Η ίδια πηγή κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες, χωρίς όμως να δίνει αριθμό.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντελραχμάν, διευκρίνισε ότι πρόκειται για την βάση από την οποία απογειώθηκε το αεροσκάφος που εξαπέλυσε την χημική επίθεση κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 86 άτομα, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η βάση έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί: τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτίριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν κονιορτοποιηθεί, είπε.

«Υπήρχαν αεροσκάφη τύπου Soukhoï-22, Soukhoï-24 και Mig-23», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ιατρικών και στρατιωτικών πηγών στη Συρία.

Η αεροπορική βάση Αλ-Σααϊράτ, η οποία επλήγη, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά την βάση της Λαττάκειας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Συριακός στρατός είχε απομακρύνει τα περισσότερα αεροπλάνα του από την βάση, πριν επιτεθούν οι Αμερικανοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ