Εκλογές Γαλλία: Μετρούν απώλειες οι Σοσιαλιστές - Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν
Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας αποδείχθηκε καταστροφικός για τους Σοσιαλιστές. Τα ποσοστά τους έπεσαν αισθητά και ήδη μετρούν σημαντικές απώλειες. Ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς και ο Μπενουά Αμόν δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο.
Η είδηση αποτελεί σοκ για τον υποψήφιο ο οποίος ήταν βουλευτής στη 16η περιφέρεια του Παρισιού από το 1997.
Σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, ο Καμπαντελίς καταλαμβάνει μόλις τη τέταρτη θέση με λιγότερο από 10% των ψήφων, μακράν πίσω από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Μουνίρ Μαζουμπί (La Republique en marche), που έρχεται πρώτος με απόσταση συγκεντρώνονοντας περίπου 37%, και την υποψήφια της Ανυπότακτης Γαλλίας Σαρά Λεγκρέν (περίπου 20%). Οι Μαζουμπί και Λεγκρέν προκρίνονται στον δεύτερο γύρο.
Όπως έκανε γνωστό το περιβάλλον του Μπενουά Αμόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε αυτός έλαβε τις απαραίτητες ψήφους για τον επόμενο γύρο.

(REUTERS/Eric Gaillard)
Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν
Ο κορυφαίος γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Ισραήλ: «Σκοτώσαμε τον διοικητή της παραστρατιωτικής δύναμης Μπασίτζ Γκολαμρεζά Σολεϊμανί», λέει ο IDF
11:13
Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι οκτώ συλληφθέντες για λεκτική βία εναντίον δημοσιογράφων
11:07
Κωστής Χατζηδάκης για τον πόλεμο: Παρούσα η κυβέρνηση για τη στήριξη των ευάλωτων εφόσον χρειαστεί (vid)
11:01
CNN Greece: Επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με το CNN International
11:00