ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία: Μετρούν απώλειες οι Σοσιαλιστές - Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν

Εκλογές Γαλλία: Μετρούν απώλειες οι Σοσιαλιστές - Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν
REUTERS/Eric Gaillard

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας αποδείχθηκε καταστροφικός για τους Σοσιαλιστές. Τα ποσοστά τους έπεσαν αισθητά και ήδη μετρούν σημαντικές απώλειες. Ο πρώτος γραμματέας του κόμματος, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς και ο Μπενουά Αμόν δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο. 

Η είδηση αποτελεί σοκ για τον υποψήφιο ο οποίος ήταν βουλευτής στη 16η περιφέρεια του Παρισιού από το 1997.

Σύμφωνα με τα ακόμη προσωρινά αποτελέσματα, ο Καμπαντελίς καταλαμβάνει μόλις τη τέταρτη θέση με λιγότερο από 10% των ψήφων, μακράν πίσω από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Μουνίρ Μαζουμπί (La Republique en marche), που έρχεται πρώτος με απόσταση συγκεντρώνονοντας περίπου 37%, και την υποψήφια της Ανυπότακτης Γαλλίας Σαρά Λεγκρέν (περίπου 20%). Οι Μαζουμπί και Λεγκρέν προκρίνονται στον δεύτερο γύρο.

Όπως έκανε γνωστό το περιβάλλον του Μπενουά Αμόν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ούτε αυτός έλαβε τις απαραίτητες ψήφους για τον επόμενο γύρο.

2017 06 11T181511Z 1643904730 RC17B9EC8E40 RTRMADP 3 FRANCE ELECTION 2

(REUTERS/Eric Gaillard)

Στον επόμενο γύρο Βαλς και Μελανσόν

Ο κορυφαίος γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, προκρίνονται στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ