ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του αρχηγού των τζιχαντιστών

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του αρχηγού των τζιχαντιστών
REUTERS/Social Media Website via Reuters TV

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν την είδηση θανάτου του αρχηγού του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Νωρίτερα, τζιχαντιστές είχαν ανακοινώσει τον θάνατο του, ύστερα από φήμες αρκετών εβδομάδων και αντικρουόμενων ειδήσεων σχετικά με την μοίρα του.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει από την πλευρά του πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

«Επιβεβαιώσαμε την πληροφορία από ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, περιλαμβανομένου ενός πρώτης γραμμής», δήλωσε στο Reuters ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που έχει την έδρα του στη Βρετανία. «Το μάθαμε σήμερα, αλλά αγνοούμε πότε και πώς έχασε τη ζωή του».

Πάντως ιρακινοί και κούρδοι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Ο θάνατος του Μπαγκντάντι έχει ανακοινωθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Ρωσία είχε υποστηρίξει στις 22 Ιουνίου πως «κατά πάσα πιθανότητα» σκότωσε τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι με αεροπορικό πλήγμα που πραγματοποίησε στα τέλη Μαΐου στη Συρία, αλλά η πληροφορία αυτή δεν είχε επιβεβαιωθεί τότε από καμιά άλλη πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ