ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο Αντόνιο Λέντεσμα και πάλι σε κατ'οίκον κράτηση

Βενεζουέλα: Ο Αντόνιο Λέντεσμα και πάλι σε κατ'οίκον κράτηση
REUTERS/ UESLEI MARCELINO

Οι αρχές της Βενεζουέλας αποκατέστησαν το καθεστώς της κατ'οίκον κράτησης για τον Αντόνιο Λέντεσμα, τον αντιπολιτευόμενο δήμαρχο του Καράκας, αφού τον συνέλαβαν την Τρίτη και τον οδήγησαν στη φυλακή, ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω του Twitter η σύζυγός του.

Ο Λεντέσμα συνελήφθη μαζί με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της χώρας Λεοπόλδο Λόπεζ, δύο μόλις μέρες μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές.

Αμφότεροι, είχαν απευθύνει κάλεσμα στον λαό της Βενεουέλας να εντείνει τη διαμαρτυρία και τις κινητοποιήσεις του ενάντια στον Νικολάς Μαδούρο, με αφορμή την συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης της χώρας μετά την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση μποϋκόταρε, ενώ κατακρίθηκε και από την διεθνή κοινότητα.

Τη σύλληψη των Λόπεζ και Λεντέσμα έκαναν γνωστή τα μέλη των οικογενειών τους, σημειώνοντας πως «υπεύθυνος για την μοίρα τους είναι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο».

Η σύζυγος του δημάρχου του Καράκας είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς τη διεθνή κοινότητα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, ενώ ζήτησε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της χώρας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ