ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ

Επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ
REUTERS/Omar Sobhani

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε σιιτικό τέμενος, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία.

Μάλιστα εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε πως αρχικά ακούστηκε μία έκρηξη και στη συνέχεια ακολούθησαν πυροβολισμοί. Όπως μεταδίδει το Reuters, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν τους ενόπλους να πετούν χειροβομβίδες πριν εισβάλουν στο τέμενος.

Από την πλευρά του, το AFP μετέδωσε, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Αμπντούλ Μπασίρ Μουτζαχίντ, ότι την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ο οποίος "ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στο τέμενος" και ότι στη συνέχεια εισήλθαν στο τέμενος δύο ή τρεις ένοπλοι που αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία, που έχει περικυκλώσει τον τόπο της επίθεσης, κάνει λόγο για θύματα, χωρίς ωστόσο να κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε νεκρούς ή τραυματίες ή τον αριθμό τους.

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που οι πιστοί συγκεντρώνονταν για τη μεσημεριανή προσευχή κατά τη σημερινή ιερή μέρα του ισλάμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία έχει ομοιότητες με επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει το Ισλαμικό Κράτος σε αφγανικά τεμένη στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ