ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός μαθητής από τους πυροβολισμούς στο σχολείο της Ουάσιγκτον (pics&vids)

Ένας νεκρός μαθητής από τους πυροβολισμούς στο σχολείο της Ουάσιγκτον (pics&vids)
Twitter/@KHQPeterMaxwell

Τουλάχιστον ένας μαθητής έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια των πυροβολισμών στο Λύκειο Freemam στο Ρόκφολ, νότια της πόλης Σποκάν στη Ουάσιγκτον. 

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σποκάν δήλωσε: «Η απειλή έλαβε τέλος». Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως ένας μαθητής έχασε την ζωή του κατά της διάρκεια της επίθεσης.

To γραφείο του τοπικού σερίφη έκανε λόγο για πέντε τραυματίες. Το νοσοκομείο Sacred Heart επιβεβαίωσε πως νοσηλεύονται εκεί δύο άτομα, η κατάσταση υγείας των οποίων κρίνεται σταθερή.

Ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση και παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του.

«Η επίθεση με πυροβολισμούς στο Λύκειο Freeman είναι αποκαρδιωτική. Όλοι οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον έχουν στις σκέψεις τους τα θύματα και τις οικογένειες τους», έγραψε στο twitter ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι.

Από την πρώτη στιγμή κατέφτασαν στο σχολείο ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Το γραφείο του σερίφη ενημέρωσε πως οι αστυνομικοί εξέτασαν εξονυχιστικά όλες τις δομές του Λυκείου, ενώ όλα τα σχολεία της περιοχής έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.

Πολλοί από τους γονείς των μαθητών έφτασαν στο Λύκειο από την πρώτη στιγμή για να ενημερωθούν για την κατάσταση των παιδιών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ