Βρετανία: Σύλληψη έκτου υπόπτου για την επίθεση στο μετρό
Πηγή: REUTERS/Rebecca Naden

Στη σύλληψη ενός 17χρονου προχώρησε η βρετανική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα σε συρμό του μετρό του Λονδίνου την περασμένη Παρασκευή.

Ο έκτος ύποπτος συνελήφθη στο Θόρντον Χιθ, προάστιο του Λονδίνου, όπου διεξάγονται έρευνες.

«Η έρευνα προχωρά γρήγορα», δηλώνει σε ανακοίνωση ο Ντιν Χέιντον, στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

«Έξι άτομα κρατούνται πλέον και συνεχίζονται οι έρευνες σε πέντε σημεία», διευκρινίζει εξηγώντας ότι αυτές θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Οι ύποπτοι κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. Η βρετανική αντιτρομοκρατική νομοθεσία επιτρέπει την κράτησή τους επί 14 ημέρες χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

Οι έρευνες διεξάγονται, εκτός του Θόρντον Χιθ, σε τρία σημεία του Νιούπορτ, όπου συνελήφθησαν τρεις άνδρες 25, 30 και 48 ετών αντίστοιχα. Παράλληλα, δύο ακόμη αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις διεξάγονται στην κομητεία του Σάρεϊ, νοτιο-δυτικά του Λονδίνου, όπου κατοικούσαν οι δύο πρώτοι ύποπτοι που συνελήφθησαν.

Το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη ένας 18χρονος στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ και, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για έναν Ιρακινό, ορφανό, που ζούσε στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, σε σπίτι που ανήκε σε ζευγάρι ηλικιωμένων που είχε ρόλο ανάδοχης οικογένειας. Επίσης το Σάββατο συνελήφθη ακόμη ένας νέος 21 ετών στο προάστιο Χάνσλοου, δυτικά του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης