ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τα θερμά μου συλλυπητήρια για τα θύματα της επίθεσης στο Λας Βέγκας

Τραμπ: Τα θερμά μου συλλυπητήρια για τα θύματα της επίθεσης στο Λας Βέγκας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις αναφορικά με τη φονική επίθεση στο Λας Βέγκας, που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 50 άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 200, και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τα θύματα και τις οικογένειες του φριχτού περιστατικού πυροβολισμών στο Λας Βέγκας. Ο Θεός να σας ευλογεί!», έγραψε ο πλανητάρχης στο twitter.

Ο δράστης της πλέον φονικής επίθεσης κατά πολιτών στην ιστορία των ΗΠΑ, ταυτοποίηθηκε στο πρόσωπο του Στίβεν Πάντοκ, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία του Τέξας έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μίας γυναίκας που ενδεχομένως εμπλέκεται στην επίθεση.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι τόνισε πως οι σκέψεις της και του έθνους της είναι στο πλευρό των θυμάτων της «φριχτής επίθεσης», όπως την χαρακτήρισε, στο Λας Βέγκας.

«Οι σκέψεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στο πλευρό των θυμάτων και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», δήλωσε μέσω twitter η Μέι.

«Είμαι τρομοκρατημένος από την φριχτή επίθεση στη συναυλία του Λας Βέγκας σήμερα το πρωί», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον σε δηλώσεις του για το περιστατικό.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο πλευρό των Αμερικανών. Οι σκέψεις μου είναι με όσους» επηρεάστηκαν από την επίθεση, είπε ακόμη και συμπλήρωσε πως οι βρετανικές Αρχές είναι σε επαφή με τις Αρχές του Λας Βέγκας για να διευκρινιστεί αν υπάρχει κάποιος βρετανός ανάμεσα σε όσους επλήγησαν.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως μπορούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ