ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τέλος» ο Λιαργκόβας από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

«Τέλος» ο Λιαργκόβας από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι τίτλοι τέλους ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου «έπεσαν» σήμερα στη Βουλή, όπου αποφασίστηκε κοινή συναινέσει η μη ανανέωση της θητείας του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Η Επιτροπή Κανονισμού που συνεδρίασε σήμερα επιβεβαίωσε επί της ουσίας τις σχετικές πληροφορίες που τον ήθελαν να απομακρύνεται με τη λήξη της θητείας του στις 30 Νοεμβρίου, καθώς η κυβέρνηση ήταν σφόδρα δυσαρεστημένη από τις τελευταίες αρνητικές εκθέσεις του Γραφείου για την πορεία της οικονομίας.

Η τελευταία μάλιστα, έκθεση στην οποία όπως κι ο ίδιος παραδέχθηκε υπήρξε λάθος στον υπολογισμό των επιβαρύνσεων από τους τόκους, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Κανονισμό της Βουλής, η πλήρωση της θέσης θα γίνει με ανοιχτή προκήρυξη ενδιαφέροντος. Ο κ. Λιαργκόβας θα παραμείνει επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού μέχρι την επιλογή του διαδόχου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ