ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Εγκληματική, αποτρόπαιη και καταδικαστέα πράξη η βόμβα στο Εφετείο

Κοντονής: Εγκληματική, αποτρόπαιη και καταδικαστέα πράξη η βόμβα στο Εφετείο
EUROKINISSI

Την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από Εφετείο Αθηνών, σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μεταβαίνει στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη. 

«Η εγκληματική αυτή πράξη είναι αποτρόπαιη και καταδικαστέα, γιατί στόχος των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών, αλλά υπήρξε ευθεία απειλή κατά της ζωής του φύλακα, δηλαδή κατά ενός εργαζόμενου», δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου Αθηνών για σήμερα (22 Δεκεμβρίου 2017), εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από ισχυρή έκρηξη μηχανισμού.

Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα ποινικά δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν μετά από διακοπή κατά τη σημερινή ημερομηνία θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 το πρωί, στις προκαθορισμένες αίθουσες, προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ