ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΔΣ της ΕΡΤ μετακλητή υπάλληλος στον Π. Καμμένο και διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ

Στο ΔΣ της ΕΡΤ μετακλητή υπάλληλος στον Π. Καμμένο και διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του Πάνου Καμμένου, για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν ζήτημα πολιτικής δεοντολογίας για την τοποθέτηση της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη Δημόσια Τηλεόραση, καθώς ασκεί καθήκοντα Διευθύντριας Επικοινωνίας του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Τη συρροή τόσων αρμοδιοτήτων τη βρίσκετε σωστή;», ήταν το ερώτημα που της απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη ρώτησε ακόμη, αν θα συνεχίσει να ασκεί την κομματική της δραστηριότητα δίπλα στον Πάνο Καμμένο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου από τη ΝΔ με την ίδια την κ. Τσατσαρώνη να απαντά πως δεν ντρέπεται που εργάζεται για τον Πάνο Καμμένο. «Είμαι τεχνοκράτης. Δεν είμαι σε κανένα κομματικό όργανο. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πως θα μπορούσα από την θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;», σημείωσε. «Βρίσκετε, πως θα ήταν σωστή επιλογή, αν η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διόριζε στη συγκεκριμένη θέση την Ράνια Σβίγκου ή τον μακαρίτη Θοδωρή Μιχόπουλο;», συνέχισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να απαντά πως ούτε ο Λάμπης Ταγματάρχης ούτε ο Διονύσης Τσακνής, ούτε τώρα ο Χρήστος Λεοντής είχαν ένσημα και περγαμηνές ταύτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διορισμός του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ που χήρευσε μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή.

«Ναι» είπαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ.

«Στόχος μου είναι στόχος του είναι να ενώσω δυνάμεις για να μονιάσουν οι άνθρωποι που αποτελούν το δυναμικό της ΕΡΤ», είπε για να προσθέσει πως «αν καταλάβω ότι κάτι πάει στραβά, ο πρώτος που θα φύγει είμαι εγώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ