ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ολομέλεια καλείται να «επικυρώσει» την περικοπή της αποζημίωσης Κασιδιάρη για τις ύβρεις σε Κοτζιά

Η Ολομέλεια καλείται να «επικυρώσει» την περικοπή της αποζημίωσης Κασιδιάρη για τις ύβρεις σε Κοτζιά
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής με το ερώτημα της περικοπής του ¼ της βουλευτικής του αποζημίωσης, παραπέμπεται με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Ηλίας Κασιδιάρης για τα όσα εμετικά είπε για τον υπουργού Εξωτερικών.

Η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα για το θέμα αυτό μετά από σχετική επιστολή του Νίκου Βούτση, έλαβε ομόφωνα την απόφαση αυτή.

Στη συζήτηση η πρόεδρός της Τασία Χριστοδουλοπούλου έθιξε και απαράδεκτο ύφος του υπομνήματος Κασιδιάρη, στο οποίο –μεταξύ άλλων- αποκαλούσε «κομματικό εγκάθετο» τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας να παραπεμφθεί με το ίδιο ερώτημα και για αυτό το θέμα ο χρυσαυγίτης βουλευτής. «Όσο μιλάει εκτίθεται», σχολίαζαν συνεργάτες του Νίκου Βούτση.

Όλα τα κόμματα υπερψήφισαν, με εξαίρεση τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων που ψήφισαν «παρών», εκτιμώντας πως θα έπρεπε να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Στην περίπτωση που η Ολομέλεια κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα απωλέσει 2.567 ευρώ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται αντιμέτωπος με την «ποινή» της περικοπής της βουλευτικής του αποζημίωσης. Η πρώτη αφορούσε στην υπόθεση χειροδικίας κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ