ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επεισόδιο χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από Κοτζιά - Χριστοδουλίδη

Βουλή: Επεισόδιο χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από Κοτζιά - Χριστοδουλίδη
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνιστές τους χρυσαυγίτες υπήρξε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής κατά την διάρκεια ενημέρωσης από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Ν. Κοτζιά και Ν. Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους παριστάμενους βουλευτές, ο Ηλίας Κασιδιάρης αντέδρασε έντονα στην παρουσία του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, απαιτώντας την αποχώρησή του. «Να βγει έξω ο πράκτορας, να αποχωρήσει ο Τούρκος», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση.

Οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου με τους άνδρες της ασφάλειας να είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αποφάσισε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Το σόου Κασιδιάρη προκάλεσε αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα με βουλευτές του να υπερασπίζονται τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάνεις ό,τι κάνουν οι Τούρκοι, λες ό,τι λέει ο Ερντογάν», είπε ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ από τη ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας».

N.Μπακογιάννη: Να αντιμετωπιστούν οι χρυσαυγίτες θεσμικά

«Η συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών έχει παρατραβήξει. Οφείλει να το αντιμετωπίσει θεσμικά ο Πρόεδρος της Βουλής. Είναι αδιανόητο, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αποκαλούνται πράκτορες και Τούρκοι», φέρεται να σχολίασε κατά τη διάρκεια της Επιτροπής η Ντόρα Μπακογιάννη

Σ. Δανέλλης: Η ΧΑ είναι ορκισμένος εχθρός της Δημοκρατίας

Ο Σπύρος Δανέλλης μετά το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη ανέφερε πως "απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του 90. Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ