Φίλης: «Αρνητική έκπληξη» η απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών
«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, κάνοντας λόγο για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό».
Ο πρώην υπουργός Παιδείας που έχασε τον υπουργικό θώκο εξαιτίας της κόντρας του με την Εκκλησία, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής, μίλησε για λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος και σημείωσε ότι δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.
«Το Σύνταγμα λέει ότι το σχολείο πρέπει να στηρίζει τη θρησκευτική συνείδηση και αυτό κάνει το σχολείο με το μάθημα των Θρησκευτικών από την Δ΄ Δημοτικού ως την Γ’ Λυκείου, δεν υπάρχει καμία συνταγματική επιταγή όμως για ομολογιακό μάθημα», υποστήριξε.
Στην ίδια συνέντευξη, σχολίασε τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου και το κλίμα που είχε διαμορφωθεί. «Συγκυβερνούμε με τον κ. Καμμένο ως λύση ανάγκης», είπε, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας γνωστές του θέσεις, ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής κρίσης.
Η «σκιώδης κυβέρνηση» του Αλέξη Τσίπρα: Γυναίκες, μη επαγγελματίες, πολιτικοί αλλά και... μεταγραφές
07:18
Η Ελλάδα ζητεί πλήρη εφαρμογή των Ψηφισμάτων για το Κυπριακό σε συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ
07:08
Ναγκασάκι: Απομακρύνονται εσπευσμένα 380.000 κάτοικοι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων
07:01
Καιρός: Αίθριος με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά - Συνεχίζονται τα μελτέμια στο Αιγαίο
07:00