ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλικός Τύπος: Δεν υπάρχει συμφωνία για δανεισμό φρεγατών στην Ελλάδα

Γαλλικός Τύπος: Δεν υπάρχει συμφωνία για δανεισμό φρεγατών στην Ελλάδα

Ερωτήματα προκύπτουν από τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου που παρουσιάζουν την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί να διαψεύδει τη συμφωνία για τη μίσθωση δύο φρεγατών τύπου FREMM στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, σημειώνει πως η Φλοράνς Παρλί έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της παραχώρησης των δύο φρεγατών, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε την επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

met

Στο ίδιο μήκος κύματος και το τηλεοπτικό δίκτυο France 3, που μετέδωσε-επικαλούμενο την γαλλίδα υπουργό- πως δεν τίθεται θέμα χρονομίσθωσης δύο φρεγατών, ενώ σε δημοσίευμα της εφημερίδας La Tribune γίνεται λόγος για παρανόηση μεταξύ Παρισιού και Αθήνας.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία, είπε την Παρασκευή το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, στηριζόμενο σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. “Η Γαλλία μας έδωσε με leasing δύο φρεγάτες”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας πως η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στο τηλεφώνημα Τσίπρα-Μακρόν», αναφέρει το δημοσίευμα.

latrib

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με την la Tribune, η γαλλίδα υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «δεν υπάρχει είδηση», τονίζοντας πάντως πως «φυσικά είμαστε στη διάθεση των Ελλήνων φίλων μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε ακόμη πιο στενά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ