Βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε o Δραγασάκης στη Βουλή
Μια μέρα μετά την αποκάλυψη του CNN Greece του προσχεδίου για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επεσήμανε πως στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων. «Προσπαθούμε να κάνουμε βελτιώσεις και έχουμε έτοιμη Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα προβλέπει την κατάργηση πολλών εγγράφων καθώς από τα 22 συνολικά που απαιτούνται σήμερα αρκούν 3 ή 4 έγγραφα», σημείωσε.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την πρόσφατη αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση του ΣΕΒ, ότι οι εταιρικές καταθέσεις πρέπει να γυρίσουν στην Ελλάδα όταν υπάρχει πολιτική σταθερότητα. «Με τη δήλωσή του αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης νομιμοποιεί μια παρασιτική πρακτική», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για λάθος».
Οι αναφορές του κ. Δραγασάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκάλεσαν την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη που επεσήμανε πως η ΝΔ έχει καλέσει όλους να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.
Δείτε εδώ τι προβλέπει το προσχέδιο
Περιορισμούς στην πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 16 ετών στα social media εξετάζει η Γερμανία
23:57
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά τις πρακτικές της Netflix - Σε κίνδυνο η εξαγορά της Warner Bros
23:47
Reuters: Οι ΗΠΑ στοχεύουν σε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας τον Μάρτιο και άμεσα εκλογές
23:44
Το «αντίο» του Ερυθρού Αστέρα στη Λιουμπίτσα - Η διάσημη γάτα «μασκότ» της ομάδας (pics)
23:37