Το CNN Greece αποκαλύπτει το προσχέδιο του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του οποίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στον εξωδικαστικό μηχανισμό εταιρείες με δυνατότητα πτώχευσης.

Διαβάστε επίσης

Βασική προϋπόθεση είναι τα χρέη να έχουν δημιουργηθεί μέχρι την τελευταία μέρα του 2016 και οι οφειλές να είναι ληξιπρόθεσμες για τουλάχιστον 90 ημέρες. Προκειμένου μια εταιρεία να έχει τη δυνατότητα προσφυγής, θα πρέπει το συνολικό ποσό των χρεών να είναι άνω των 20 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προσχέδιο σκοπός του «εξωδικαστικού μηχανισμού είναι η διαγραφή ή και η ρύθμιση χρεών ακόμη και σε 120 δόσεις, προκειμένου βιώσιμες επιχειρήσεις να μπορούν να κάνουν επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους».

Σημειώνεται ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνται τα χρέη προς τους μικρούς πιστωτές ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο, προκειμένου να εγκριθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης θα πρέπει να συναινέσουν τα 3/5 των πιστωτών.

Υπογραμμίζεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ήδη αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους πιστωτές ενώ βούληση του Υπουργείου Οικονομικών είναι να κατατεθεί στη Βουλή πριν τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου στα τέλη Μαΐου.

Δείτε όλο το προσχέδιο:

Pistotes 1

 

pistotes 2 2

 

pistotes 3 2

pistotes 4 2 copy

pistotes 5 2


Διαβάστε επίσης

Φορολοταρία: Πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη κλήρωση

Διπλός «κόφτης» ασφαλείας στις δαπάνες για να επιτευχθεί ο στόχος για το πλεόνασμα

Φορολοταρία: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τις συναλλαγές Ιουλίου

Λιγότερος κατά 13,5% ο φόρος εισοδήματος των φετινών εκκαθαριστικών