Λεβέντης: Ο Κατσιαντώνης αποχώρησε γιατί ήθελε να ψηφίσει υπέρ του όρου «Μακεδονία»
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Οδεύει προς την ΝΔ και τόσο ο ίδιος όσο και η οι δύο άλλες αποχωρήσεις δεν αφαίρεσαν από το κόμμα κάτι, διότι δεν είχαν μεγάλη προσφορά. Η Ένωση Κεντρώων θα βγει ενισχυμένη και ήδη γίνονται επαφές σε όλη την Ελλάδα με στελέχη που θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στον ΑΝΤ1, αναφορικά με την για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη.

Διαβάστε επίσης

Για το ίδιο θέμα, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, είπε ότι ο λόγος που έφυγε ο βουλευτής είναι το Σκοπιανό. «Για κάποιον λόγο θέλει να ψηφίσει να δοθεί ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα των Σκοπίων» είπε ο κ. Λεβέντης.

Μιλώντας για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε:

Να μειωθούν στο ήμισυ οι βουλευτικές αποζημιώσεις και να συνεισφέρουν οι συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ και όλα αυτά τα ποσά να αποδοθούν για την αγορά F 35 και φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Έτσι θα απαντήσουμε και στον Ερντογάν που λέει αυτές τις τρέλες, όπως για παράδειγμα ότι έβαλαν την φωτιά στη Σμύρνη το '22 οι Έλληνες στρατιώτες που αποχωρούσαν.

Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας θα αιφνιδιάσει και θα κάνει εκλογές μέσα στο 2018, αφού η έξοδος από τα μνημόνια είναι μόνο στα λόγια. Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν. «Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο σάπια πράγματα δεν παίρνεις κανένα» είπε χαρακτηριστικά κι επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση. Ζήτησε δε από τα ΜΜΕ να μην παίζουν το παιχνίδι του δικομματισμού». 


Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον προϋπολογισμό ο Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων

πΓΔΜ: Τι προβλέπουν οι τελικές τροπολογίες για τη συνταγματική αναθεώρηση

Νέα δημοσκόπηση: Το 53% των πολιτών θέλει εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: «Είναι θρασύδειλος» - Τι απαντά η ΝΔ