ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Ζητώ εκλογές γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύεται επικίνδυνη

Φ. Γεννηματά: Ζητώ εκλογές γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύεται επικίνδυνη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής - κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση - και ζήτησε την προκήρυξη εκλογών.

«Η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα - γιατί είναι δικό σας μνημόνιο - οδηγεί σε νέα επιτήρηση. Ο Αύγουστος οδηγεί σε βαρύ χειμώνα», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό και παρέθεσε αναλυτικά τους λόγους που την οδηγούν σε αυτό το αίτημα.

«Ζητώ εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαού. Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας», εξήγησε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Ζητώ εκλογές γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη και στα εθνικά θέματα». Αναφέρθηκε στην κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και το Σκοπιανό, που όπως είπε: «σε μία ευνοϊκή δε συγκυρία έφτασε η κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως λύση. Ο δε συγκυβερνήτης σας που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ επέλεξε άλλη στρατηγική που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία».

«Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Τσίπρα γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της υπεράσπισης τους», «γιατί δίχασαν και διχάζουν τον ελληνικό λαό», «για τους χειρισμούς στο θέμα του χρέους» είπε.

Έκρινε τον πρωθυπουργό για την καταδίκη, από πλευράς του, της άγριας επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχει κάνει το ίδιο «για τον προπηλακισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2011 στη Θεσσαλονίκη από δικά σας στελέχη. Εσείς όμως από το βήμα αυτής της Βουλής είπατε "θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από το σπίτι σας". Είπατε μετά ότι καταδικάζετε τη βία, αλλά τη δικαιολογήσατε ως αγανάκτηση απέναντι στη βία των μνημονίων».

Επίθεση και στην αντιπολίτευση

Η κ. Γεννηματά δήλωσε προβληματισμένη και από τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως.

«Ο Μητσοτάκης δύο χρόνια ζητούσε συνέχεια εκλογές, τώρα παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας και περιμένει το φθινόπωρο. Η ΝΔ δε δικαιολογείται να κλείνει τα μάτια. Αφήνετε κύριοι της ΝΔ τον Τσίπρα εν λευκώ να καθορίζει τις εξελίξεις. Δε θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο όπως κάνει η ΝΔ. Για αυτό προκαλέσαμε τη σημερνή συζήτηση για να βγάλουμε στο φως τις πραγματικές προθέσεις όλων».

Απαραίτητο ένα πλαίσιο συναίνεσης

Επιπλέον, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως η έξοδος από τα μνημόνια απαιτεί «ένα πλαίσιο συναίνεσης για τα επόμενα χρόνια». «Δεν θα γίνει με παληκαρισμούς με το βλέμμα στραμμένο σε εκλογικές σκοπιμότητες», σημείωσε.

Η συναίνεση είναι απαραίτητη και για την προσέλκυση επενδύσεων, σύμφωνα με την ίδια, η οποά ζήτησε «να τελειώνουμε με τον τοξικό διχασμό που διώχνει τους επενδυτές».

4465761

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ήρθε η ώρα να αποφασίσει ο λαός

«Τώρα είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει με ποιες εγγυήσεις και με ποιους στο τιμόνι θα υπάρξει μία πραγματικά βιώσιμη έξοδος», είπε από το βήμα της Βουλής επαναλαμβάνοντας – για πολλοστή φορά – την ανάγκη εκλογών.

«Ζητώ εκλογές τώρα για να κάνει η χώρα μία νέα αρχή. Ζητώ εκλογές τώρα για μία νέα ηγεσία και κυβέρνηση που μπορεί αξιόπιστα να εγγυηθεί τις αλλαγές που απαιτούνται για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Ζητώ εκλογές τώρα για μία νέα ηγεσία και κυβέρνηση που να εκφράζει την ισχυρή βούληση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας και να έχει δυνατότητα να αποκτήσει τη μέγιστη κοινοβουλευτική στήριξη, να προωθήσει συνθήκες συναίνεσης απέναντι στις αδιέξοδες διχαστικές πρακτικές. Μία πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση κόντρα στον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ