ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δριμύτατη κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την εγκληματικότητα και το Σκοπιανό

Δριμύτατη κριτική Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την εγκληματικότητα και το Σκοπιανό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης για τις κινήσεις της τόσο στην πάταξη της εγκληματικότητας, όσο και σε φλέγοντα εθνικά ζητήματα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση τομεαρχών του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει όλο και περισσότερο «ανοχύρωτη πολιτεία» και η τρομοκρατία «σηκώνει και πάλι κεφάλι». Ακόμη, σημείωσε πως ολόκληρες περιοχές να παραδίδονται στην εγκληματικότητα.

Αναφερόμενος στην επίθεση με βόμβες μολότοφ που δέχθηκε λεωφορείο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως έχουμε φτάσει στο σημείο οι αστυνομικοί να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί, ενώ ανέφερε πως η βία μπορεί να κλιμακωθεί έτι περαιτέρω.

Κατηγόρησε το Μαξίμου ότι κάνει προπαγανδιστικές διακρίσεις σχετικά με τη βία και σημείωσε πως το κόμμα του παραμένει η μοναδική δύναμη «ομαλότητας, σταθερότητας και προοπτικής» και καταδικάζει τη βία «χωρίς αστερίσκους».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε εθνικά θέματα, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να διαχειρισθεί κρίσιμα ζητήματα σε αυτόν τον τομέα.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν μπορεί να καταλάβει τα κενά του, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, υπερασπίζεται περισσότερο τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, παρά τις αξιώσεις της χώρας.

Εξαπέλυσε πυρά και για το θέμα της οικονομίας, ενώ, καταλήγοντας, επανέφερε το ζήτημα των εκλογών, τονίζοντας πως το κόμμα του είναι έτοιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ